Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Teleskopické manipulátory New Holland TH nabídnou vyšší komfort a novou hydrauliku

Zveřejněno: 26. 1. 2024

New Holland na veletrhu Agritechnica 2023 představil novinky v oblasti teleskopických manipulátorů. New Holland také oznámil, že investuje do závodu v italském Lecce, kde se stroje vyrábějí, a plánuje navýšení výroby do konce roku 2024.

Všechny teleskopické manipulátory New Holland TH nyní využívají převodovku 6F/3R powershift.

Teleskopické manipulátory New Holland TH se skládají z 5 modelů a 13 variant. Modernizace, které vylepšují oblasti od kapacity až po komfort, mají za cíl dále zvýšit atraktivitu pro zákazníky a zahrnují funkce, které nelze nalézt u žádného jiného výrobce. Zvenčí modely definují nejen nové polepy, ale také nižší profil kapoty motoru pro lepší výhled vpravo.

Zatímco modely New Holland TH6.36 (max. výška zdvihu/nosnost 6 m/3,6 t), New Holland TH7.32 (7 m/3,2 t), New Holland TH7.37 (7 m/3,7 t), New Holland TH7.42 (7 m/4,2 t) a New Holland TH9.35 (9 m/3,5 t) dodávané ve specifikaci Plus si zachovávají hydraulický systém o výkonu 140 l/min, modely New Holland TH6.36, TH7.37, TH7.42 a New Holland TH9.35 specifikované s paketem Elite jsou nyní vybaveny pístovým čerpadlem s vysokým průtokem 160 l/min. Vyšší průtok oleje za minutu znamená rychlejší pohyby.

Všechny teleskopické manipulátory New Holland TH nyní využívají převodovku 6F/3R powershift, která byla zavedena již u některých modelů této řady, se třemi úrovněmi nastavení a tlačítkem citlivosti power shuttle, které umožňuje nastavit zrychlení po změně směru jízdy.

Nové teleskopické manipulátory New Holland TH nabízejí také provozní režimy volitelné podle druhu práce.
Nové teleskopické manipulátory New Holland TH nabízejí také provozní režimy volitelné podle druhu práce.

Nový 7palcový barevný LCD displej InfoView zjednodušuje nastavení a seřizování pomocí navigačního snímače a – v případě volby nové zadní kamery – zobrazuje pohled dozadu při zařazení zpětného chodu. Vedle obrazovky je umístěn nový indikátor zátěže s LED diodami a úrovní rizika ohrožení stability, který upozorňuje obsluhu na blížící se maximální zatížitelnost a hrozící zablokování hydrauliky.

Vzhledem k tomu, že stále více zemědělců chce sledovat a zaznamenávat výkonnost strojů, jsou nové teleskopické manipulátory New Holland TH připraveny také na PLM Connect a dodávají se s předplatným telematického balíčku New Holland PLM Connect, který umožňuje vzdálené sledování polohy, stavu paliva a dalších údajů prostřednictvím počítače na farmě nebo chytrého telefonu.

Teleskopické manipulátory New Holland TH mají nové ovládání.
Teleskopické manipulátory New Holland TH mají nové ovládání.

Kabina manipulátorů New Holland TH je nyní vybavena novou ovládací loketní opěrkou, která je připevněna k sedadlu a je plně nastavitelná, doplněná o nový joystick s integrovaným ovládáním hydrauliky a převodovky. Integrovaná klávesnice umožňuje ovládání obrazovky a klíčových funkcí včetně režimů řízení, ovládání převodovky a režimů manipulace/nakládání/jízdy.

Tlačítko regulace otáček motoru umožňuje uložit nastavené otáčky pro provoz konkrétního přídavného příslušenství. Klávesnice rovněž umožňuje jednoduchou správu funkcí, včetně aktivace zadní kamery, vypnutí spojky převodovky atd. Funkce auto-boost motoru automaticky zvýší otáčky motoru do vysokých otáček, pokud stroj pracuje při nízkých otáčkách s plně zasunutým výložníkem a hydraulikou v činnosti. Dočasnou aktivací funkce odpojení spojky se maximální výkon motoru teleskopického manipulátoru New Holland TH přenese na hydrauliku, než se opět zapne pohon, aby se zajistilo zachování tlačné síly.

Provozní vlastnosti teleskopického manipulátoru New Holland TH lze nastavit podle požadavků obsluhy a práce a zahrnují volbu nízké nebo vysoké citlivosti reakce joysticku a ramene v závislosti na potřebě maximální přesnosti nebo rychlé práce. Nové teleskopické manipulátory New Holland TH nabízejí také provozní režimy volitelné podle druhu práce.