Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

New Holland uvádí na trh rozšířenou řadu manipulátorů s novou převodovkou

Zveřejněno: 11. 11. 2018

New Holland, při příležitosti konání italského zemědělského veletrhu EIMA, oznámil uvedení na trh inovované řady teleskopických manipulátorů TH. Hlavní změnou má být nová převodovka a více modelů k dispozici - optimalizovaných přesně do daných provozních podmínek.

Teleskopické manipulátory New Holand dostaly nový design, převodovku a optimalizovanou výbavu.

Společnost New Holland rozšiřuje sortiment teleskopických manipulátorů s dosahem 6 až 9 metrů, které mají nový design a označení. Nově se budou manipulátory označovat písmeny TH a číslo bude značit klíčovou specifikaci stroje, což zajistí rychlou a snadnou identifikaci produktu, která je charakteristickým znakem společnosti New Holland. Manipulátory jsou k dostání od verze S až po verzi Elite. Řada TH byla rozšířena o 6 modelů a 14 verzí.

Stupně výbavy

Základní verze S je dostupná u modelů TH6.32 a TH7.32. Tyto modely mají motor o výkonu 133 koní a jednoduchou základní výbavu.

Verze Classic, která je k dispozici u manipulátorů s výškou zdvihu šest, sedm a devět metrů, je zase ideální pro malé chovatele a farmáře.

Verze Plus, která je vhodná pro živočišné a smíšené zemědělské provozy, přináší řadu komfortních funkcí, jako je vzduchové sedadlo, teleskopický sloupek řízení a systém HVAC. Hydraulické rychloupínací zařízení umožňuje velmi snadnou a rychlou výměnu přídavných zařízení. Nechybí ani zadní osvětlení na kabině.

Verze Elite je nejlepší volbou pro velkopodnikatele a podniky služeb. Tato verze je vybavena výkonnějším motorem o výkonu 146 koní a dalšími pokročilými funkcemi. Nechybí vyhřívané sedadlo s integrovanými ovládacími prvky a kompletní osvětlení.

Nová převodovka

Řada TH nabízí zcela novou převodovku s elektronickou modulací, která zajišťuje lepší řazení. U manipulátorů ve verzi S a Classic je použita převodovka 4x3, kde je možné na třetí rychlostní stupeň jezdit bezpečně ve svahu a na druhý rychlostní stupeň jezdit komfortně na silážní jámě při rozhrnování/dusání. Převodovka 6x3 je dostupná u manipulátorů ve verzi Plus a Elite. Nabízí dva jízdní režimy vpřed/vzad a automatický režim řazení při jízdě, což vede k snadnějšímu a efektivnějšímu provozu.

Manipulátory jsou nově ve žluto-šedém zbarvení. Žlutá barva byla zvolena proto, aby manipulátory zapadly do nabídky strojů New Holland, které jsou také žluté (vyjma traktorů a techniky na zpracování půdy). Šedá barva zase značí robustnost. V interiéru kabiny nalezneme sedadlo řidiče s novým designem.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.