Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Třetí generace traktorů Kubota M4003 vhodná nejen do živočišné výroby přichází s inovovaným motorem

Zveřejněno: 2. 2. 2021

Kubota uvádí na trh novou generaci traktorů M4003. Hlavní změnou je motor, který vyhovuje požadavkům emisní normy Stage V. Řada se skládá ze středně velkých traktorů o výkonu od 66 do 74 koní.

Traktory jsou vyvinuty tak, aby vyhovovaly zejména uživatelům v zemědělství, a to s propojením rostlinné a živočišné výroby

Výroba nové modelové řady traktorů M4003 byla zahájena v polovině roku 2020 v továrně SAKAI, na evropském trhu je dostupná od posledního čtvrtletí loňského roku. Evropským novinářům byla řada poprvé představena v rámci on-line tiskové konference Kubota Launch 2020, kde byly prezentovány travní traktory G231 a G261 a nové modelové řady traktorů M5002, M7003 a M6002.

Japonský výrobce Kubota popsal novou generaci nikoli jako revoluci, ale jako přirozený vývoj zemědělských strojů. Traktory jsou vyvinuty tak, aby vyhovovaly zejména uživatelům v zemědělství, a to s propojením rostlinné a živočišné výroby. Nabízí několik klíčových výhod speciálně určených tomuto segmentu. Jde především o skvělou manévrovatelnost, viditelnost, vynikající ergonomii a vysoký výkon.

M4003 je základní řadou traktorů Kubota označovaných písmenem M. Svou velikostí a výkonem pohybujícím se mezi 66 a 74 koňmi jsou ideální pro zemědělce a chovatele hospodářských zvířat. Největší uplatnění tak naleznou v živočišné výrobě na mléčných farmách, při práci ve stájích a sklizni krmiv. Díky kompaktním rozměrům a univerzálnosti jsou traktory M4003 ideální i pro práci na polích se zeleninou.

Motor traktorů plní emisní normu Stage V, a to pouze za pomocí filtru pevných částic (DPF) integrovaného pod kapotou motoru, nezavazí tak ve výhledu vpřed a do boků. Důraz byl kladen také na úspornou jízdu, snížení úrovně vibrací a hluku. Pojezdové rychlosti 40 km/h je dosaženo při úsporných 1945 ot/min. Vývodová hřídel nabízí otáčky 540/540E, na přání pak 540/1000.

Kabina obsahuje ergonomicky uspořádané ovládací prvky, k dispozici je i dostatek místa pro obsluhu. U traktorů s kabinou jsou již ve standardní výbavě pracovní světla s LED technologií, která zvyšují úroveň pohodlí při práci v noci. Na blatníku se nachází externí ovládací prvky pro ovládání zadního závěsu (u traktorů s kabinou je k dispozici elektronické ovládání zadního tříbodového závěsu) a vývodové hřídele.

Řada M4003 se skládá ze sedmi modelů, přičemž některé jsou k dispozici s kabinou a jiné bez.

Technické parametry třetí generace traktorů Kubota M4003
Technické parametry třetí generace traktorů Kubota M4003