Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Väderstad vyrobil 20 000. secí stroj Väderstad Rapid

Zveřejněno: 30. 6. 2023

V roce 1991, kdy byl Väderstad Rapid uveden na trh, způsobil revoluci v technologii secích strojů díky svým jedinečným secím botkám a důmyslnému systému kontroly hloubky setí. I dnes, o 32 let později, po nesčetných inovacích a neustálém vývoji koncepce Väderstad Rapid, má stále obrovský úspěch mezi zemědělci po celém světě.

Väderstad vyrobil 20 000. secí stroj Väderstad Rapid.

„Při vývoji secího stroje Väderstad Rapid bylo naším cílem vyvinout stroj, který by zvládal několik operací najednou a dobře pracoval za všech podmínek. Říkáme mu univerzální secí stroj,“ říká Bo Stark, oblastní manažer prodeje společnosti Väderstad Nordic a člen druhé generace rodiny majitelů firmy Väderstad.

Jedním z hlavních důvodů, proč se secí stroj Väderstad Rapid stal velkým hitem, bylo to, že provádí jak přípravu seťového lůžka, tak urovnání, setí a utužení v jednom přejezdu – a zároveň nabízí spolehlivý výsledek setí při vysoké pracovní rychlosti. Za secími botkami se skutečným poznávacím znamením stroje Väderstad Rapid stala velká pěchovací kola, která vytvářejí optimální kontakt osiva s půdou i v těžších půdách.