50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Valtra slaví 70 let. K výročí vyrobí limitovanou edici traktorů s exkluzivní výbavou

Zveřejněno: 9. 1. 2021

Letos společnost Valtra slaví 70 let. Výročí chce oslavit vyrobením omezeného počtu traktorů v exkluzivní edici. Společnost Valtra vyrábí traktory již od roku 1951, avšak její kořeny sahají až do 19. století.

Valtra řady T k 70. výročí

První traktor byl vyroben v roce 1951, nyní je v prodeji již pátá generace traktorů. Svým zákazníkům v rámci oslav vyrobí omezený počet traktorů řady T (modely T174e – T254) v exkluzivní edici, která bude odkazovat na 70. výročí.

Traktory Valtra lze zakoupit v různém barevném provedení. Traktory v exkluzivní edici ale budou mít červenou barvu, protože takovou barvu měl první vyrobený traktor Valmet. Traktory také budou mít logo odkazující na výročí na levých dveřích a tónovaná okna. A to není vše. V kabině nalezneme kožené sedadlo obsluhy i spolujezdce, kožený volant, červené prošívání, interiér včetně loketní opěrky SmartTouch v černé barvě a kobereček s nápisem Unlimited. Traktor bude mít i černé ráfky kol.

Valtra umí traktory individualizovat podle potřeb zákazníků, provozuje na to speciální studio s názvem Unlimited.

Pokud máte o traktor zájem, musíte si pospíšit, vyrobeno jich bude jen 70. Valtra též oznámila, že za každý prodaný traktor věnuje 500 eur na dobrou věc.

Společnost Valtra vyrábí traktory již od roku 1951, avšak její kořeny sahají až do 19. století. Současné traktory Valtra představují vyvrcholení dvou tradic: finského Valmetu a švédského Volvo BM, která je odnoží společnosti Eskilstuna Mekaniska Werkstad, kterou založil v roce 1832 Theofron Munktell. Od svého založení prošla společnosti Valmet obrovskou změnou a vývojem; nejenom změnou názvu Valmet a ValtraValmet na Valtra, ale také v oblasti inovace produktů a služeb. Předchůdce traktorů Valtra byl vyroben před více než sto lety v roce 1913, kdy Munktell uvedl na trh model 30-40. Ve Švédsku sahají kořeny společnosti do roku 1832, ve Finsku do roku 1951.

Traktory Valmet jsou předchůdci dnešních strojů
Traktory Valmet jsou předchůdci dnešních strojů

Společnost Valtra je předním výrobcem a poskytovatelem servisu v severských zemích a zároveň jednou z nejpopulárnějších značek v Latinské Americe. Traktory vyrábí v nejmodernějších závodech ve Finsku a Brazílii. Valtra zaměstnává více než 1700 zaměstnanců na řadě výrobních, konstrukčních a servisních pozic na celém světě. Stroje značky Valtra se prodávají ve více než 75 zemích.

Valtra je součástí koncernu AGCO.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Valtra

1) z podkladů Valtra a Profi

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.