Objevte novou řadu traktorů DEUTZ-FAHR 5 Keyline
Dnes je 16.6. – svátek slaví Zbyněk

Valtra Unlimited uvádí na trh systém Smart Top Link pro zvýšení přesnosti aplikace hnojiv

Zveřejněno: 22. 5. 2024

Smart Top Link zlepšuje přesnost aplikace hnojiva tím, že zajišťuje správnou kalibraci rozmetadla po celou dobu aplikace.

Valtra Unlimited uvádí na trh systém Smart Top Link pro zvýšení přesnosti aplikace hnojiv.

Nesené rozmetadlo hnojiv se musí během aplikace hnojiv nacházet ve vodorovné pozici. Obsluha rozmetadla toho docílí úpravou délky třetího bodu traktorového závěsu. Na základě rozsáhlých polních testů však tým společnosti Valtra zjistil, že změna hmotnosti rozmetadla během cyklu rozmetání způsobuje změnu úhlu přibližně o . To znamená, že pouze asi 20 % rozmetacího cyklu je rozmetadlo správně kalibrováno. Tato špatná konzistence rozmetání má za následek ztrátu výnosu a nadměrnou aplikaci v určitých oblastech. Na jedné dánské farmě byl zjištěn negativní průměrný vliv ve výši 20 EUR/ha. Systém Valtra Smart Top Link nastavuje automaticky třetí bod závěsu v reálném čase, aby zajistil, že rozmetadlo zůstane v rovině.

Systém, který je k dispozici jako funkce Valtra Unlimited od začátku roku 2024, funguje prostřednictvím displeje SmartTouch a udržuje rozmetadlo hnojiv během práce ve vodorovné poloze. S výrobkem jsou dodávány dva radarové snímače, které jsou namontovány na přední a zadní části rozmetadla hnojiv, které měří vzdálenost od země, tyto údaje se používají k řízení délky třetího bodu závěsu. Na základě stejných údajů systém také zobrazuje výšku nad zemí.

Valtra Smart Top Link je k dispozici od začátku roku 2024 prostřednictvím Valtra Unlimited k traktorům Valtra N a Valtra T.