Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Ve spojení s traktorem nebo tahačem, Annaburger má nový návěs TS 30.14 Speed pro rychlou sklizeň

Zveřejněno: 15. 10. 2019

Nový návěs Annaburger TS 30.14 Speed je koncipován jako sklápěč, který je vhodný pro provoz jak v terénu, tak po silnici. Novinku ukáže německý Annaburger na nadcházejícím mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Annaburger TS 30.14 Speed

Annaburger TS 30.14 Speed v kombinaci s patřičně výkonným traktorem s dolly podvozkem (podvozek se sedlovým závěsem) nebo s tahačem (nejlépe v tzv. verzi Agrotruck), hnanou BPW nápravou, předvede nový návěs své silné stránky zejména v obtížném terénu, jako je mokrá půda během sklizně na podzim. Schopnost návěsu se pohybovat v obtížném terénu výrazně zvýší výkonnost během sklizně u větších farem a podniků služeb. Návěs může být obut do pneumatik s rozměrem 710/50 R26.5.

Návěs je dlouhý 7,75 m a je určen pro přepravu zemědělských sypkých materiálů. Jeho standardní objem činí 32 m3. Pro přepravu lehčího sypkého materiálu lze objem pomocí nástavků zvýšit až na 40 m3. Návěs je navržen tak, aby splňoval požadavky (co se hmotnosti týče) pro provoz po pozemních komunikacích. Při pohledu na nový návěs si lze všimnout nakloněných bočních stran – to proto, aby bylo dosaženo vysoké stability. Kónický tvar návěsu usnadňuje vyprazdňování, protože hydraulické zadní čelo má úhel otevření větší než 90 stupňů, což významně napomáhá při vyklápění, zejména u řepy a brambor. Přední stěna disponuje velkým průzorovým oknem, aby řidič traktoru s dolly podvozkem viděl do ložné plochy.

Návěs se může sklápět do dvou stran, přičemž je k dispozici i ve verzi se sklápěním dozadu s úhlem sklonu 50 stupňů.

Mezi další výbavu tradičně patří různé systémy pro zakrytí ložné plochy (rolovací plachta apod.), aby se zamezilo úletu materiálu během přepravy. Annaburger TS 30.14 Speed se ukáže na nadcházejícím mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Annaburger

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.