Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

VitiBot se připojuje k SDF

Zveřejněno: 8. 8. 2022

Evropský výrobce zemědělských strojů SDF získává většinový podíl ve francouzském specialistovi na robotickou péči o vinice, společnosti VitiBot. Cílem obou společností je společně vyvinout a uvést na trh řadu inovativních a výkonných řešení pro nové, stále udržitelnější precizní zemědělství.

Robot VitiBot Bakus.

VitiBot je francouzský startup se sídlem v Remeši. Společnost je lídrem na rozvíjejícím se trhu robotické údržby vinic se 100 % elektrickým a autonomním robotem VitiBot Bakus. Robot VitiBot Bakus je výsledkem pětiletého výzkumu a byl vyvinut týmem mladých inženýrů. Jejich vášní je robotika a ekologie. Jejich cílem bylo nabídnout vinařům nové techniky a zároveň zlepšit sociální a environmentální udržitelnost.

SDF je jedním z předních světových výrobců traktorů, sklízecích mlátiček a dieselových motorů. Společnost prodává své výrobky pod značkami SAME, DEUTZ-FAHR, Lamborghini Trattori, Hürlimann a Grégoire.

„Udržitelné a digitální zemědělství je klíčovým faktorem našeho rozvoje. Po důkladné studii jsme zjistili, že VitiBot je pro vinařství tím nejlepším řešením, které nám umožní obohatit naši nabídku traktorů o samořiditelná elektrická vozidla s nulovými emisemi,“ komentuje Lodovico Bussolati, generální ředitel společnosti SDF.

Nyní je cílem podpořit rozvoj společnosti a industrializaci výrobku, aby byla uspokojena poptávka na trhu. V současné době se SDF zaměřuje především na bezpilotní pracovní postupy, precizní zemědělství, digitální služby, sběr a správu zemědělských dat a zavádění technologií elektrifikace zemědělské techniky. Se společností VitiBot získává SDF vysoce kvalifikovaný tým se specifickým know-how, který umožňuje rychle a efektivně dosáhnout těchto cílů.

Po celém světě již pracuje 50 robotů VitiBot Bakus. Premiéru měl nedávno i v České republice.