Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Zatímco se v Evropě veletrhy ruší, v Rusku se koná největší zemědělský veletrh

Zveřejněno: 6. 10. 2020

Stoupající počet nakažených korornavirem nezabránil konání zemědělského veletrhu Agrosalon v Moskvě. Agrosalon je velkolepou výstavou, která představuje celou řadu strojů, komponentů a zařízení pro práci v oboru od světových výrobců.

Snímek z minulého ročníku

Nejenže se ruší všechny tuzemské zemědělské akce, ale také mezinárodní zemědělské veletrhy. Letošní Techagro bylo přesunuto na příští rok. Nekonala se ani letošní Země Živitelka. Některé zahraniční veletrhy, které se mají konat začátkem příštího roku, se také přesouvají. A když už se nějaký veletrh konat bude, řada výrobců odmítá vystavovat své výrobky. A to vše kvůli epidemii koronaviru.

V Rusku je to s pořádáním obřích akci jiné. Stoupající počet nakažených nezabránil konání zemědělského veletrhu Agrosalon v Moskvě. Agrosalon je velkolepou výstavou, která představuje celou řadu strojů, komponentů a zařízení pro práci v oboru od světových výrobců. Agrosalon je vlastněn největšími profesními sdruženími výrobců zemědělských strojů v Rusku a Německu - sdruženími Rosspetsmash a VDMA Landtechnik. Jde o jedinou výstavu v Rusku, která získala podporu předních ruských a zahraničních výrobců zemědělských strojů a zařízení.

Ředitelka asociace Rosspetsmash před konáním veletrhu uvedla, že ani neuvažovala o zrušení akce. Řada omezení způsobená epidemií koronaviru byla alespoň v Moskevské oblasti zrušena. Jsou však plněny nezbytné hygienické a epidemiologické požadavky. Ani letošní výstava tak neprochází výraznými změnami. Pořadatelé ani neevidují zahraniční firmy, které by nechtěly na veletrhu nyní vystavovat. Výstava meziročně roste: plocha expozice, počet zúčastněných společností a návštěvníků se nadále zvyšuje.

Veletrh se koná od 6. do 9. října 2020. Koná se každé dva roky.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: Agrosalon

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.