Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Letošní Země živitelka se neuskuteční, přesouvá se na jiný termín

Zveřejněno: 13. 5. 2020

Po zvážení všech okolností, které nastaly v souvislosti s pandemií COVID-19, a v zájmu ochrany zdraví všech návštěvníků, vystavovatelů i zaměstnanců, se Výstaviště České Budějovice a.s. rozhodlo po dohodě s Ministerstvem zemědělství a svým jediným akcionářem PGRLF, a.s., odložit letošní 47. ročník mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Veletrh se, včetně hlavních témat, zaměření i programu, uskuteční ve dnech 26. – 31. srpna 2021.

Sklízecí řezačka na Výstavišti České Budějovice

Země živitelka, nejnavštěvovanější zemědělská výstava, hostí pravidelně přes 550 vystavovatelů z cca 20 zemí světa a v roce 2019 na ni dorazilo téměř 130 000 návštěvníků.

Země živitelka je nejvýznamnější akcí svého druhu, zaměření a rozsahu, určená pro odbornou i laickou veřejnost, s prezentací nejširší nabídky všech zemědělských oborů (chov hospodářských zvířat, zemědělská technika, myslivost, včelařství, rybářství, potravinářství, technologie, výzkum a vzdělávání).

Po uzavření hranic a zákazu cestování kvůli zamezení šíření nákazy COVID-19 se nábor vystavovatelů omezil pouze na tuzemské firmy. Z důvodu zajištění právní jistoty vystavovatelů doplnilo Výstaviště České Budějovice a.s. na konci března Všeobecné obchodní podmínky o Veřejný příslib, ve kterém se zavazuje vrátit veškeré vyúčtované poplatky a zálohy v případě, že se agrosalon v řádném termínu neuskuteční. Zájem českých firem o volné výstavní plochy i s nejistou prognózou dalšího vývoje byl enormní.

Od vypuknutí pandemie je vedení Výstaviště České Budějovice a.s. v úzkém kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí, pečlivě sleduje aktuální situaci a dodržuje všechna opatření stanovena vládou.

Přečtěte si také - Jak COVID-19 zasahuje do výroby zemědělské techniky po celém světě

Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.