Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Zbrusu nová sklízecí mlátička Nova míří do Evropy. Nabídne spolehlivost a cenovou dostupnost

Aktualizováno: 6. 3. 2017

Na veletrhu Agrosalon v Rusku byla společností Rostselmash představena nejvíce očekávaná novinka. Novinkou je sklízecí mlátička 3. třídy, kterou tak označuje sama společnost. Stroj nese název Nova.

Rostselmash

Sklízecí mlátička Nova S300 prý nese několik konstrukčních výhod oproti konkurenci. Mezi silné stránky typu Nova patří vyšší efektivita práce komponentů a systémů. Výkon sklízecí mlátičky je 180 koní (čtyřválcový přeplňovaný dieselový motor Cummins), čisticí prostor má 1,5krát větší, než je tomu u konkurenčních strojů. Objem zásobníku je 4,5 m3 a rychlost vyprazdňování činí 50 litrů za sekundu, což poskytuje vysokou úroveň výkonu.

Nová sklízecí mlátička disponuje pohodlnou kabinou. V kabině se nachází informační obrazovka Adviser II a multifunkční páka pro změnu směru jízdy. Prostřednictvím páky lze nastavovat i výšku sečení. Nastavitelný sloupek řízení a klimatizace dodá obsluze další patřičný komfort.

Dále je možnost osadit sklízecí mlátičku řadou adaptérů pro sklizeň obilnin a luštěnin.

Sériová výroba modelu Nova bude zahájena v polovině roku 2017 a bude k dispozici i s drtičem a motorem pro evropské požadavky na ochranu životního prostředí. Nyní bude ještě testována asi v Maďarsku.

V jednoduchosti je síla 

Model Nova představuje sklízecí mlátičku, která je cenově dostupná a přitom nabídne mnoho užitečných funkcí a spolehlivost. Sklízecí mlátička se vyznačuje jednoduchostí a všechny prvky jsou dobře přístupné. Údržbu a případné technické kontroly lze provádět velmi snadno. Nova se dále vyznačuje velkou světlou výškou, spodní část chrání štít.

Sklízecí mlátička Nova je založena na nové globální platformě. Vstup na evropský trh už zahájil klíčový model RSM 161, ze kterého výše zmiňovaný model mnoho čerpá.

Společnost Rostselmash se v posledních letech výrazně zlepšila – z hlediska výrobních technologií, designu strojů či kupováním dalších společností. Spolu s dceřinými firmami nabízejí ucelený program zemědělské techniky – od strojů pro zpracování půdy přes traktory, až po sklízecí mlátičky.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Rostselmash

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.