Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Zemřel Timo Prihti, zakladatel společnosti Sampo-Rosenlew Oy

Zveřejněno: 10. 12. 2021

V prosinci letošního roku zemřel Timo Prihti ve věku 77 let na mozkový infarkt. V roce 1991 založil společnost Sampo-Rosenlew Oy, když obchodní činnost zaměřená na sklízecí mlátičky započatá Oy W. Rosenlew Ab byla získána od Rauma Repola Ltd.

Timo Prihti.

Generálním ředitelem společnosti byl Timo Prihti až do roku 2012, pak svou funkci předal svému synovi Jalimu Prihtimu. Timo hrál zásadní roli při rozvoji a úspěchu společnosti Sampo-Rosenlew.

V 90. letech minulého století, kdy došlo k založení společnosti, byla zahájena výroba sklízecí mlátičky Sampo Rosenlew 2000 a vznikl také první lesní harvestor Sampo-Rosenlew SR1046. Sampo Rosenlew roste s odhodláním od svého založení.

Vzpomínková akce zaměstnanců.
Vzpomínková akce zaměstnanců.

„My, zaměstnanci, vzpomínáme na člověka, který nás dokázal stmelit jako tým se společným cílem. V dobrých i špatných letech nás Timo vždy chtěl chránit. Velmi si vážíme Tima, který řídil Sampo-Rosenlew jako rodinnou firmu a vždy zůstal při zemi,“ zavzpomínali zaměstnanci při společném rozloučení s významnou osobností ve světě sklízecí a lesnické techniky.

Společnost Sampo-Rosenlew sídlí v Pori, kde se nachází její největší výrobní závod. V Pori se vyrábí sklízecí mlátičky, lesní harvestory a vyvážecí soupravy. V severní Africe a Kazachstánu se nachází montážní závody, kde místní firmy montují sklízecí mlátičky z dílů dovezených z Finska. Výzkum a rozvoj je po celou dobu historie společnosti velmi dynamický.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: Sampo Rosenlew

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.