Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Zetor omladil Proximu. Jak se vám líbí?

Aktualizováno: 6. 3. 2017

Tradiční brněnský výrobce traktorů Zetor inovoval traktory řady Proxima. Prvně asi zaujme nová maska světel s agresivnějším vzezřením. Rámeček je nově navržený pro nové Proximy. Osazen je 4 světly.

Zetor

Řada Proxima nabízí výkon od 80 do 120 koní. Splňuje emisní limity Stage IV, díky DOC katalyzátoru, aktivnímu DPF filtru a technologii SCR (močovina). V traktorech této řady tepe čtyřválcový zetorácký motor. Motory Zetor nemají tzv. funkci Powerboost, plný výkon je dostupný za všech podmínek. Skvělé převýšení točivého momentu umožňuje, aby motor pracoval v nízkých otáčkách s velkým zatížením a bez nutnosti častého řazení. Traktory Zetor Proxima jsou vybaveny úspornými a výkonnými motory se 16 ventilovou hlavou. Konstrukce motoru je vždy uzpůsobena na míru konkrétnímu modelu, což garantuje nízkou spotřebu pohonných hmot, optimální nároky na provoz a dlouhou životnost.U traktorů řady Proxima je na výběr více variant převodovek. Model Proxima CL má univerzální, mechanický typ převodovky a jako jediný nabízí plazivé rychlosti. Modernější převodovka s dvoustupňovým násobičem krouticího momentu (PowerShift) je v modelu Proxima GP. Nejmodernějším řešením disponuje model Proxima HS s třístupňovým násobičem krouticího momentu (PowerShift) a hydraulickou reverzací (PowerShuttle).

Hydraulika 

Traktory řady Proxima jsou vybaveny hydraulikou s elektronickým nebo mechanickým ovládáním a až čtyřsekčním rozvaděčem. Elekrohydraulika (EHR) disponuje unikátní funkcí HitchTronic, která výrazně usnadňuje práci s přípojným zařízením (systém automatické regulace zadního tříbodového závěsu. Při použití tohoto systému není nutno nastavovat druhy regulace a jejich citlivost. Regulační systém totiž sám měří odpor půdy a podle aktuálních hodnot upravuje nastavení tříbodového závěsu).  Maximální zdvihací síla až 42 kN zvládne připojení celé řady strojů.

Kabina 

Kabiny traktorů řady Proxima jsou konstruovány tak, aby zajistily maximální bezpečnost řidiče. Všechny informace o provozu traktoru jsou zobrazeny na digitální přístrojové desce. Všechny ovládací prvky jsou v kabině umístěny tak, aby byla zajištěna maximální ergonomie a intuitivní ovládání traktoru. Řidič má pohodlně po ruce všechny ovládací prvky, což zvyšuje bezpečnost i pohodlí obsluhy. Na traktory Zetor lze namontovat dva typy kabinové střechy. Standardní výbavou je střecha s průzorem. Zesílená střecha bez průzoru je vhodná pro traktory vybavené čelním nakladačem.Zbrusu nový MAJOR HS, vánoční dárek od ZetoruZetor představil zbrusu nový model traktoru nazvaný MAJOR HS. Nový stroj rozšiřuje modelovou řadu MAJOR, a splňuje tak požadavky náročnějších zákazníků, kteří hledají u této kategorie strojů větší komfort a nízké provozní náklady.   Více informací 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Zetor

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.