Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

100% konektivita je u nových traktorů Massey Ferguson 8S standardem. Sdílet budou data mezi stroji, objekty a lidmi

Zveřejněno: 4. 8. 2020

S příchodem nové generace traktorů Massey Ferguson 8S současně přišla možnost bezdrátového přenosu strojních a zemědělských dat, jakož i nabídka komplexních služeb pro udržitelnější zemědělství s cílem zvýšit efektivitu, produktivitu a ziskovost.

Nový Massey Ferguson 8S

Technologie MF Connect je standardně součástí všech nových traktorů řady MF 8S. Tento telemetrický systém, který je z počátku předplacen na tři roky, umožňuje plynulý přenos provozních dat stroje. Spolu s novým systémem Agrirouter, který přenáší agronomická data, nabízí Massey Ferguson kompletní bezdrátové připojení traktoru k dalším službám.

S technologií MF Connect mohou uživatelé monitorovat celý svůj traktor. Technologie poskytuje informace o aktuální poloze strojů, ujetých vzdálenostech, rychlosti, pracovní době a skutečné spotřebě paliva a AdBlue. Všechna tato data lze prohlížet na bezpečném vyhrazeném webu, ke kterému lze přistupovat z jakéhokoli zařízení podporujícího internet. Pokud uživatel dá svolení, mohou prodejci také přistupovat k informacím, jako jsou CAN nebo chybové zprávy, a také k varování o servisu a údržbě.

Univerzální výměnu dat poskytuje technologie Agrirouter, kterou začíná využívat celá řada výrobců traktorů různých značek. Agrirouter je univerzální datová dálnice, která uživatelům umožňuje výměnu dat mezi stroji různých značek. Zároveň je Agrirouter schopen přenášet data do různých softwarových produktů, k osobám spravující farmu, konzultantům a zákazníkům. Technologie je podle firmy Massey Ferguson jednoduchá a bezpečná. Neukládá žádná data - jednoduše je přenáší na kohokoli nebo na jakékoli zařízení nebo příjemce, které si uživatel vybere. Obdobně mohou uživatelé třetích stran přenášet data, jako jsou různé plány ochrany rostlin nebo doporučení pro aplikaci postřiku, přímo do postřikovače nebo podnikům služeb či jiným odborníkům. Systém se snadno nastavuje a pracuje automaticky na pozadí, zjednodušuje procesy a pomáhá zvyšovat produktivitu a zisk. Systém kompatibilní s ISOBUS, který je v současné době k dispozici v angličtině, francouzštině a němčině, je nyní přijímán mnoha předními výrobci strojů jako nový „průmyslový standard“.

Společně se systémem bude dodáván i software Massey Ferguson NEXT Machine Management, který pomůže uživatelům co nejlépe využívat sdílená data. Tento software, vyvinutý ve spolupráci s dalšími zúčastněnými výrobci, bude spuštěn na konci roku 2020. Snadno použitelný systém umožňuje uživatelům vytvářet a upravovat linky AB, plánovat, spravovat a dokumentovat pracovní operace, vytvářet a přenášet agrotechnické operace a předpisové mapy. V rámci Agrirouteru to znamená, že tato data lze sdílet se všemi zařízeními - bez ohledu na výrobce techniky.

Terminál Massey Ferguson Datatronic 5, který je součástí standardní výbavy nové řady MF 8S, je ovládacím a informačním centrem. Monitoruje nejen všechny funkce traktoru, ale je také schopen ovládat ISOBUS kompatibilní příslušenství (stroje) a je také připraven komunikovat s technologiemi Massey Ferguson - MF Guide či MF Section a Rate Control – naváděcí systém, sekční kontrola apod. Alternativně lze tyto funkce ovládat také prostřednictvím dalšího dotykového terminálu Fieldstar 5. Datatronic 5 je dodáván se softwarem TaskDoc pro vytváření polních záznamů, jako jsou aplikační mapy, spotřeba paliva, správa objednávek a přesné účtování všech nákladů na každý hektar. TaskDoc Pro je další zjednodušení práce, s nímž lze tato data přenášet přes Agrirouter do uživatelského softwaru pro správu nebo do NEXT Machine Management.

Massey Ferguson také představuje nový digitální portál, který nabízí digitální personalizovanou službu Massey Ferguson – MyMF. Zde mohou uživatelé nejen spravovat svá zařízení a data, ale také vytvářet profily své společnosti, svého týmu a svých strojů a zařízení. Portál také zobrazuje podrobnosti o souvisejících zárukách a oznámeních o údržbě a pomáhá sledovat finanční plány. MyMF také nabízí návody a školicí kurzy. Portál lze také použít k nákupu náhradních dílů a příslušenství, ke konfiguraci nových strojů a vyžádání nabídek.

První fotografie z on-line představení nové modelové řady traktorů.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Massey Ferguson

1) z podkladů Massey Ferguson


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.