Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Články na Agroportal24h.cz

New Holland s kombajnem CH7.70 Crossover Harvesting vstupuje do nového segmentu. Umístí se mezi řady CX a CR

(24.7.2020) New Holland oficiálně představil zcela novou sklízecí mlátičku CH7.70 s technologií Crossover Harvesting, která poskytne konzistentní průchodnost, vysoký výkon za všech podmínek a nízké provozní náklady. Výrobce při vývoji nové mlátičky čerpal z dlouhého…

Legendární plechové traktory z Náchoda ovlivnily několik generací dětí. Dodnes se je daří vyrábět

(24.7.2020) Zcela výjimečné postavení mezi výrobci traktorů má náchodská továrna Kovap, nevelká rozlohou, ale velká duchem. Byla založena 1. 5. 1991 po rozčlenění Kovodružstva Náchod a její výrobky rozhodně zaujímají čelní místo mezi zajímavostmi.

Rozmetadla Fliegl: K výtlačnému čelu přibyly řetězy

(23.7.2020) Německá společnost Fliegl představila výsledek akvizice firmy Brochard – zbrusu nové řetězové rozmetadlo. Výrobce tak rozšiřuje svůj výrobní program v této oblasti a pokrývá tak veškeré požadavky svých zákazníků.

Nové speciální horské žací stroje, obraceče a shrnovače od firmy Krone

(23.7.2020) Zvláštní podmínky provozu vyžadují speciální výbavu. To platí i pro sečení, obracení a shrnování v horských podmínkách. Proto Krone vyvinulo speciální výrobní řadu určenou pro členitý terén, která je nově k dispozici pod označením „Highland“.

Samonakládací přepravník hranatých balíků KOBZARENKO se českým zemědělcům představí při práci

(22.7.2020) Jeden z největších světových výrobců samonakládacích přepravníků balíků KOBZARENKO rozšiřuje svou nabídku strojů určených k rychlému svozu hranatých balíků o nový model. Jde o PT-16 KVADRO, který je určen k nakládce, svozu a stohování velkých hranatých…

Axiální versus tangenciální koncepce, praktické srovnání kombajnů Case IH a New Holland

(22.7.2020) Pro účely praktického porovnání mláticího a separačního ústrojí byly vybrány dvě sklízecí mlátičky Case IH 8010 Axial Flow a New Holland CX8090. Cílem pozorování bylo získat potřebná data k objektivnímu srovnání mláticích a separačních ústrojí a jejich…

Rozhodla cena. Zemědělské družstvo z Jižních Čech suší obilí kapalným plynem

(21.7.2020) Investice do nové technologie sušení proběhla v loňském roce. Družstvo nyní provozuje sušárnu v kombinaci se 4 sily s aktivním větráním o kapacitě 1500 tun (každé silo). V sušárně LAW, kde jako topné médium slouží propan, se dosušuje převážně pšenice.

50 mini-smykových nakladačů GIANT míří do Boels Rental. Nejvíce jsou poptávány v Německu a Beneluxu

(21.7.2020) Vlivem stále rostoucí poptávky po smykem řízených mini-nakladačích rozšiřuje půjčovna strojů Boels Rental svůj strojový park o 50 modelů SK252D od nizozemského výrobce TOBROCO-GIANT. Klíče si převzal slavnostně z rukou obchodníka Luuka van Kessela…

Red Dot Design Award zná své vítěze. Bodovali i Češi s terénním autobusem

(21.7.2020) Ocenění Red Dot Design Awards každoročně získá celá řada produktů ze stavebnictví a jiných oborů. Podívejte se, kdo zvítězil v kategorii Product Design, jejímž cílem je zaměřit se na nejlepší produkty roku.

Systém pro zvýšení produktivity a efektivity práce nyní jako standardní výbava u traktorů John Deere 6R

(20.7.2020) John Deere se snaží maximálně vyhovět požadavkům zákazníků, mezi něž patří zejména vysoká funkčnost. Od 7. července tohoto roku proto společnost nabízí ve standardní výbavě všech nových traktorů 6R telematický systém JDLink.

Shrnovač a obraceč v jednom a další stroje. Video z doby, kdy STOLL vyráběl pícninářskou techniku

(20.7.2020) Německá firma STOLL je dnes nejznámější díky výrobě čelních nakladačů a příslušenství. Svého času se ale specializovala i na výrobu pícninářské techniky. Podívejte se na dobové video v češtině, kde se pícninářská technika představuje.

John Deere, Lanz-Bulldog nebo Wikov, zemědělské traktory v českých zemích v první polovině 20. století

(17.7.2020) Zemědělské traktory mají svůj počátek v 19. století, kdy se po vynálezu a zdokonalení parního stroje začaly objevovat pokusy o jeho využití pro zemědělské práce na poli. Prvními pomocníky byly samojízdné parní pluhy - v Anglii je zaváděli Robert (1822) a…

Nové secí stroje Horsch Taro HD a SL vhodné pro zemědělce provádějící mechanickou likvidaci plevelů

(16.7.2020) Řada Taro zahrnuje secí stroje s pracovním záběrem šest metrů, které lze současně používat ve spojení se zásobníkem Horsch Partner. Na podzim přijde na trh i verze secích strojů Taro SL.