Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

New Holland inovuje speciální traktory NH T4 do sadů a vinic

Zveřejněno: 23. 1. 2023

New Holland dále upevňuje své nesporné prvenství v sektoru speciálních traktorů zavedením revoluční kabiny VisionView u řady New Holland T4 F/N/V a nového, výkonnějšího motoru a kompaktní kapoty u řady New Holland TK4. Toto prvenství potvrzuje i ocenění "Best of Specialized" na soutěži Traktor roku 2023.

New Holland dále upevňuje své nesporné prvenství v sektoru speciálních traktorů NH T4.

Minulý rok na veletrhu EIMA New Holland poprvé představil také novou řadu New Holland T4F S, která je ideálním traktorem pro zemědělce, kteří pracují v sadech a na vinicích a hledají robustní, spolehlivý a základní traktor pro zvýšení produktivity.

Kabina VisionView přináší do řady traktorů New Holland T4 F/N/V prostorné prostředí a rovnou podlahu. Exkluzivní design předního okna v kombinaci s nejnižší a nejkompaktnější kapotou na trhu, která zakrývá a chrání celý systém pro úpravu spalin, poskytuje nejlepší viditelnost ve své třídě. Jednodílné boční okno a konstrukce se čtyřmi sloupky dále zlepšují viditelnost do stran a dozadu.

Kabina VisionView je také nejtišší v segmentu, s hladinou hluku pouhých 71 dB(A), což dále zvyšuje pohodlí a bezpečnost obsluhy, a je k dispozici s veškerými výhodami kabiny Blue CabTM4 s dvojitým filtračním systémem kategorie 2 a 4. Informační a zábavní systém a rozhraní člověk-stroj bylo po vzoru větších traktorů New Holland T7/T8 vylepšeno o digitální přístrojovou desku InfoView pro správu všech ovládacích prvků a nastavení stroje.

Motor FPT F5C dosahuje nejvyššího točivého momentu 518 Nm při nejnižších otáčkách 1 300 ot/min. Na základě požadavků zákazníků byly přepracovány hydraulické okruhy.

Pásové traktory New Holland TK4

Pásové traktory řady New Holland TK4 byly inovovány a získaly nový design, který odpovídá nejnovějším kolovým speciálním traktorům. Pásové traktory New Holland mají za sebou dlouhou historii, která začíná v roce 1932.

Modely New Holland TK4 bez kabiny byly vylepšeny o nové, výkonnější motory Stage V s maximálním výkonem od 85 do 109 koní (s EGR, DOC a SCRoF), zatímco úzké modely jsou vybaveny motorem Stage V o výkonu 75 koní (s EGR, DOC a DPF, bez AdBlue). U všech modelů se motor a systém následné úpravy výfukových plynů kompaktní konstrukce vejdou pod kapotu, což zajišťuje vynikající viditelnost a ovladatelnost.

Modely bez kabiny byly vylepšeny o nové, výkonnější motory Stage V s maximálním výkonem od 85 do 109 koní.
Modely bez kabiny byly vylepšeny o nové, výkonnější motory Stage V s maximálním výkonem od 85 do 109 koní.

Pásové traktory New Holland TK4 lze nakonfigurovat s tovární kabinou nebo s pryžovými pásy SmartTrax (možnost výměny za ocelové pásy za méně než 1 hodinu). Jedním ovladačem lze řídit, brzdit, zastavovat a znovu se rozjíždět, bez spojkového pedálu. Další systém umožňuje zvedat nebo spouštět zadní závěs při zatáčení na souvrati, přičemž se zachovává nastavení polohy a tahu.

New Holland T4F S

Tyto výkonné stroje (s jmenovitým výkonem až 110 koní) jsou spolehlivé a robustní. K dispozici jsou s novou mechanickou převodovkou 12x12 nebo převodovkou Powershuttle a jsou konstruovány pro každou úlohu v sadech a sklenících. Nový New Holland T4F S bude na trhu k dispozici s širokou nabídkou předních náprav, včetně SuperSteer. Výkonnost je dále zlepšena novým ergonomickým uspořádáním ovládacích prvků v kombinaci s novým hydraulickým systémem (čerpadlo až 70 l/min).