Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 7.5. – svátek slaví Stanislav

Články na Agroportal24h.cz

TL43.80HF je nový teleskopický manipulátor od Bobcatu. Opět nabízí vrchol ve své třídě

(7.8.2018) Společnost Bobcat představila nový teleskopický manipulátor TL43.80HF, který představuje optimální řešení pro náročné použití v zemědělském sektoru. Teleskopický manipulátor kombinuje vysokou nosnost, výšku zdvihu a sílu v jednom kompaktním stroji.

Toto jsou nejoblíbenější traktory v Irsku. Kde je Zetor? První pozice překvapí

(6.8.2018) Stránka agriland.ie zveřejnila, jaké traktory (co se značky týče) jsou nejoblíbenější v Irsku. Graf vychází z počtu traktorů, které jsou schválené k provozu po pozemních komunikacích.

Lisování bez zastavení. Revoluční lis Kverneland FastBale se předvedl na Rakovnicku

(3.8.2018) Ještě blíže k zemědělcům, tak by se dal označit záměr společnosti Kverneland Group Czech, která si přichystala spolu s oblastními partnery regionální polní dny pod souhrnným názvem Kverneland Naživo! Stacionárně vystavenou techniku si návštěvník může…

John Deere v USA ukázal nový samojízdný nosič. Dočkáme se ho v Evropě?

(3.8.2018) Model W170 je nejnovějším samojízdným nosičem nářadí společnosti John Deere. Stroj je určen pro velké pěstitele, kteří hledají inteligentní stroj, jenž velmi dobře funguje v kopcovitém terénu. Nový stroj lze vybavit různými typy žacích lišt.

Předvádění nejvýkonnějšího „pásáku“ u českých zemědělců běží na plno

(2.8.2018) Nabitý program zastávek, stále v terénu, v akci a při podmítání. Společnost MOREAU AGRI, spol. s r.o. vyrazila s předváděcí soupravou, tvořenou pásovým traktorem Versatile 610 DeltaTrack a lehkým diskovým podmítačem Grégoire-Besson Normandie k českým…

Nastavení tlaku v pneumatikách na základě polohy GPS? I to je možné

(2.8.2018) Rakouský výrobce systémů na úpravu tlaku v pneumatikách Terra Care, vyvinul systém s názvem GeoCare, který nastavuje tlak v pneumatikách v závislosti na poloze GPS.

Traktory CARRARO na veletrhu TECHAGRO 2018

(1.8.2018) Autorizovaný zástupce italské společnosti Carraro v České republice a na Slovensku, společnost B.Z.Agency s.r.o., poprvé vystavil na veletrhu Techagro 2018, mimo ostatní výrobky, také speciální traktory do vinic a sadů. Traktory byly v ČR homologovány…

New Holland automatizuje nejnovější sklízecí mlátičky CR Relevation a představuje nový model

(1.8.2018) Vylepšené sklízecí mlátičky New Holland CR Relevation nyní přinášejí nové funkce v podobě nového systému IntelliSense. Nový systém maximalizuje výkonnost, minimalizuje ztráty a poškození zrn. Řada CR Relevation se též dočkala rozšíření o nový model CR 7…

Tady jsou rady, jak předcházet požárům ve žňovém období

(1.8.2018) Dánská poradenská společnost LMO zveřejnila několik užitečných rad, které mohou zabránit požárům ve žňovém období.

Chcete založit homogenní porost pro vyšší kvalitu sklizně?

(31.7.2018) Optimalizovat náklady i výnos agronomům často zní jako nereálná kombinace. V oblasti precizního zemědělství to však není jen vize z daleké budoucnosti, ale současné řešení pro zemědělce ve formě online služby My Data Plant od společnosti Kleffmann Group.

Terra Variant nové generace pomáhá optimalizovat aplikační linku

(30.7.2018) První kus z nové generace systémového nosiče Terra Variant si našel majitele, tím je největší výrobce vepřového masa na Královéhradecku, podnik MAVE Jičín, a. s. Stroj v podniku od nynějška pomáhá snížit náklady a zvýšit výkonnost aplikační linky. Co vše…

Správný rozhoz posklizňových zbytků je důležitější, než se zdá

(29.7.2018) Sklízet tak, aby sláma byla co nejkratší, vyžaduje vysokou spotřebu paliva. Proto se doporučuje řezání, zemědělec by měl přijmout vhodný kompromis a ujistit se, že drtič u sklízecí mlátičky je v dobrém technickém stavu, uvádí GetreideMagazin.

Nový inteligentní brzdový systém New Holland přispívá ke stabilitě soupravy

(27.7.2018) New Holland představuje Inteligentní brzdový systém (Intelligent Trailer Braking System) pro traktory řady T7 a T6 AutoCommand. Systém zajišťuje stabilitu při brzdění, zejména na plochách s nízkým třením.