Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 9.5. – svátek slaví Ctibor

Články na Agroportal24h.cz

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů Techagro 2018

(21.8.2018) Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v následujících.

Toto je prý nejmodernější sklízeč kukuřice na světě. Nesklízí ale tak, jak jsme zvyklí

(21.8.2018) Jsou různé způsoby sklizně kukuřice. Vždy záleží, co od sklizně očekáváte. Proto se různí i mechanizace určená ke sklizni této plodiny. Sklizeň kukuřice na siláž a zrno je v České republice známá snad všem. Ale jak se sklízí kukuřice na osivo? Třeba…

Vlajková loď řady ULW od nynějška také s pásovým podvozkem a ohromným výkonem

(20.8.2018) Od letošního srpna má v nabídce společnost Hawe, která se zabývá výrobou dopravní techniky, překládací vůz ULW-A 5000 s pásovým podvozkem. Pásový podvozek TTS pochází z produkce kanadského výrobce Camso.

Schuitemaker Robusta s plně pozinkovanou nádrží

(20.8.2018) Nizozemský výrobce dopravní a aplikační techniky Schuitemaker má nyní v nabídce cisternu s plně pozinkovanou nádrží.

Novináři otestovali, která zadní kamera je nejlepší. Nejlevnější nemusí nutně znamenat nekvalitní

(19.8.2018) Zadní kamery jsou vítaným pomocníkem u každé větší zemědělské techniky. Nabídka kamer je ale velmi široká, stejně tak jejich cena. Která kamera ale představuje nejlepší ideál? Časopis Top Agrar otestoval kamery od výrobce Fliegl.

Na Agronomic Design 2018 zazněly reálné zkušenosti se sklízecími mlátičkami Axial-Flow

(16.8.2018) V rámci akce Agronomic Design 2018, pod režií společnosti AGRI CS a.s., došlo na dvou stanovištích k prezentaci předností a technických řešení sklízecích mlátiček Case IH Axial-Flow a obilných lišt.

Kvalita sklizně a míra ztrát u axiální sklízecí mlátičky Case IH

(15.8.2018) Letošní ročník Agronomic Design 2018, jehož pořadatelem byla společnost AGRI CS a.s., se uskutečnil u obce Lány ve Středočeském kraji. Na programu bylo řešení ztrát a čistoty zrna u sklízecích mlátiček, představení pásových lišt MacDon a technologie…

Metsjö uvádí na trh zcela uzavřený přepravník. Co bude vozit?

(14.8.2018) Metsjö uvádí na trh devět metrů dlouhý přepravník TP3 BOX, který je zcela uzavřený. Hydraulicky se otevírá pouze postranní bočnice.

Sám si hnůj naložit a aplikovat na pole, to dokáže jen tento unikátní stroj

(13.8.2018) Bemad GreenCargo je stroj, který si sám dokáže díky čelní šnekovnici naložit pevné organické hnojivo a následně jej rozmetacím systémem aplikovat na pole. Velkou výhodou stroje je, že jej může obsluhovat jen jeden člověk. Na poli není potřeba další…

Výhody Alpha Motion už i pro menší traktory. Řada Master přichází

(13.8.2018) Vysoce kvalitní krmivo je základem pro zdraví hospodářských zvířat. Použití správných žacích strojů je jedním z faktorů, které mají významný vliv na kvalitu krmiva. Žací stroje Pöttinger se systémem Alpha Motion budou k dostání i pro méně výkonné…

Vylepšené válce, silnější podvozek, lisování do fólie, to je Claas Rollant pro rok 2019

(10.8.2018) Nový lis na kulaté balíky Rollant 540 RC se vyznačuje novými válci a silnějším podvozkem. Lis dokáže lisovat jak do síťoviny, tak do fólie.

Claas Tucano bude k dispozici se svahovým vyrovnáváním, nechybí ani nový top model

(10.8.2018) Menším bratrem řady Lexion je Tucano. Tucano se bude nyní vyrábět i ve verzi se svahovým vyrovnáváním. Dále řada Tucano získá nový terminál Cebis a ovládací panel.

Claas představil vlastní pásovou lištu s označením Convio

(10.8.2018) Pro sklízecí mlátičky Claas Lexion budou k dispozici od roku 2019 nové originální žací lišty, včetně tzv. flexibilní lišty. Nové žací lišty jsou odpovědí na požadavky farmářů, kteří potřebují sklízet nízký a polehlý porost.