Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

AGRO-TOM míří na český trh s technikou na zpracování půdy, sklizeň a hnojení

Zveřejněno: 15. 10. 2019

Výrobce zemědělských strojů, společnost AGRO – TOM Tomasz Kaniewski, rozšiřuje své působení na český trh. Polského výrobce bude u nás zastupovat mělnická společnost FORAGRI s.r.o., která má s prodejem a servisem zemědělské techniky dlouholeté zkušenosti. Svým zákazníkům nabídne desítky typů strojů v nejrůznějších konfiguracích pro zpracování půdy, zakládání porostů, sklizeň a hnojení.

Talířový podmítač AGRO – TOM Tomasz Kaniewski

Historie společnosti AGRO – TOM Tomasz Kaniewski sahá do roku 2005. Od prvopočátku se zabývá výrobou zemědělských strojů se zvláštním důrazem na kvalitu. Disponuje rozsáhlými konstrukčními a výrobními zařízeními, které umožňují navrhovat, vyrábět a servisovat stroje. Výrobní kapacity včetně centrálního skladu náhradních dílů jsou situovány v obci Pogorzela ve Velkopolském vojvodství, 80 km jižně od Poznaně. Při výrobě jsou využívány nejmodernější postupy založené na CNC obrábění, řezání laserem CNC, soustružení, svařování, čištění, tryskání, lisování a práškového lakování.

Nedávno byl výrobní závod rozšířen, tento počin se dokonce dostal do soutěže „Sposób na Sukces” (Cesta k úspěchu), kde získal ocenění v kategorii Nejlepší podnikatelské aktivity ve venkovských oblastech. Certifikovaná výroba probíhá v souladu s platnými polskými a evropskými normami, o její vysoké kvalitě svědčí i letošní ocenění „Konsumencki Lider Jakości 2019“ - zlatá medaile v kategorii polských výrobců zemědělských strojů. Společnost také poskytuje odborné poradenství a školení.

Ve výrobním programu nalezneme techniku na zpracování půdy, setí, hnojení a sklizeň píce. Významnou část produkce tvoří prvně jmenovaná kategorie strojů, kterou zastupují například nesené talířové podmítače s pevným rámem. Jejich sekce je tvořena z talířů a válce pro zpětné utužení půdy. Vyrábí se též nesená varianta s radličkami. Ani koncepce podmítače s vlastním transportním podvozkem nebo podvozkem, který zároveň plní funkci utužovacího válce, není pro výrobce cizí. Tyto stroje zpravidla kombinují sekce radliček, talířů, lišt a válců v různém provedení a průměru tak, aby si mohl každý zemědělec nakonfigurovat stroj přesně podle svých představ. V závislosti na typu je možné stroje využít jak ke zpracování půdy s velkým podílem posklizňových zbytků, tak k předseťové přípravě, k mělkému či hlubokému zpracování půdy. Stroje jsou vyráběny v pracovních šířkách od 2,2 m do 10 m. Nechybí ani kombinace secího stroje spojeného přes speciální závěs s podmítačem a varianty do sadů a vinic. Dále jsou vyráběny cambridge válce s pracovním záběrem až 18 m, podrývače s různými typy válců a radliček a tří až pětiradličné pluhy. Secí stroje zastupují mechanické a pneumatické varianty v neseném a taženém provedení s pracovním záběrem od 2,5 do 4 m, které jsou schopné založit porost téměř čehokoliv. Techniku na hnojení reprezentují nesená rozmetadla umělých hnojiv s objemem zásobníku od 600 l do 2500 l a pracovním záběrem od 10 do 28 m. Prémiová varianta rozmetadla využívá palubní počítač a systém vah pro přesné dávkování hnojiva, přičemž elektrické systémy usnadňují regulaci a optimalizaci rozmetání. Z techniky na sklizeň jsou vyráběny nesené jednorotorové shrnovače s pracovním záběrem 3,5 m a 4,1 m.

Za svůj inovativní přístup v oblasti konstrukce strojů sbírá AGRO – TOM Tomasz Kaniewski na zemědělských výstavách ocenění. Například talířový podmítač GTH XL získal ocenění Maszyna Rolnicza Roku 2017 a zlatou medaili na Polagra Premiery 2018.

Nyní je firma AGRO – TOM Tomasz Kaniewski na českém trhu zastupována společností FORAGRI s.r.o. se sídlem v Mělníku. Zabývá se dovozem zemědělské, lesní a komunální techniky a náhradních dílů od renomovaných výrobců z celé Evropy, které kombinují kvalitu se zajímavou cenou. Kromě prodejní činnosti nabízí poradenství při výběru vhodného stroje a financování. Servisní podpora strojů AGRO – TOM Tomasz Kaniewski je zajištěna v České republice a na Slovensku za pomocí sítě autorizovaných prodejních středisek.

AGRO – TOM Tomasz Kaniewski vystavoval i na letošní polské výstavě Agro Show Bednary

Autor: Milan Jedlička
Foto: AGRO – TOM Tomasz Kaniewski

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.