Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.5. – svátek slaví Ivo

Český Mitas se představil v Brazílii

Zveřejněno: 7. 5. 2024

V Brazílii se konal veletrh Agrishow 2024, na kterém vystavil pneumatiky také Mitas z České republiky. Hlavním magnetem na jeho stánku ve městě Ribeirao Preto, ležícím zhruba 300 km od Sao Paula, bylo „zemědělské obutí“ řady Mitas HC3000 a pneumatiky Mitas Agriterra 04 a STF.

Pneumatika Mitas SFT.

Pro výkonné traktory, sklízecí mlátičky a kombajny je určena pneumatika Mitas HC3000 CFO v rozměru VF 800/70 R38 TL. Technologie VF (Very High Flexion) je odolnější než u standardních pneumatik a umožňuje při stejném nahuštění vozit až o 40 % těžší náklad. Efektivním rozložením zátěže navíc způsobuje menší tlak na půdu a nižší spotřebu paliva.

Pneumatiky Mitas Agriterra 04 jsou určené pro nepoháněná kola a díky své univerzálnosti je lze využívat na různých zemědělských strojích. Brazilci je oceňují kvůli plynulé jízdě v terénu a vysoké efektivitě výnosu z ploch, po kterých se pohybují. Jejich cílem je snížit výdaje a přispívat k udržitelnému zemědělství.

Podobné vlastnosti jsou charakteristické i pro pneumatiky Mitas SFT (High Flexion) se silnými bočnicemi a vysokou produktivitou při rychlosti 65 km/.

Na brazilském veletrhu Agrishow 2024 představil Mitas kromě kompletního portfolia pneumatik pro zemědělské stroje také výrobky pro letadla a motocykly.