Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Chcete založit homogenní porost pro vyšší kvalitu sklizně?

Zveřejněno: 31. 7. 2018

Optimalizovat náklady i výnos agronomům často zní jako nereálná kombinace. V oblasti precizního zemědělství to však není jen vize z daleké budoucnosti, ale současné řešení pro zemědělce ve formě online služby My Data Plant od společnosti Kleffmann Group.

Kleffmann Group přichází s jedinečnou online službou My Data Plant pro precizní zemědělství 21. století.

Společnost Kleffmann Group je předním poskytovatelem výzkumu a poradenství v oblasti zemědělských trhů po celém světě. Nyní přichází s jedinečnou online službou My Data Plant pro precizní zemědělství 21. století. Pro svůj vysoký potenciál užití se novinka těší velkému zájmu pěstitelů již od představení na veletrhu Agritechnica 2017 v německém Hannoveru, kde Kleffmann Group slavil úspěšný vstup produktu na trh. Letos jste se s My Data Plant mohli setkat na veletrhu TechAgro, polních dnech MendelAgro a Naše pole. 16. – 19. srpna se objeví také na veletrhu Agrokomplex 2018 v Nitře, a to v pavilonu A.

„Mapy stavu porostu Vás přehledně upozorní na části porostu, kterým je potřeba věnovat větší pozornost z důvodu snížené vitality. Určením množství dávky osiva či hnojiva dle aktuálních potřeb v daném místě pozemku pomáhá My Data Plant pěstitelům především s optimalizací nákladů. Mapy pro variabilní setí pomáhají vytvořit větší homogenitu porostu, která vede k celkově vyšší kvalitě sklizně,“ dodává Alexandr Pešák, jednatel společnosti Kleffmann Group s.r.o.

Přehledný portál My Data Plant funguje jako flexibilní online aplikace. Pomocí komplexní analýzy aktuálních multispektrálních snímků ze satelitu umožňuje pěstitelům sledovat z kanceláře vývoj jejich plodin a diferenciaci vitality v rámci porostu. Zobrazením vývoje plodin v přehledných grafech pomáhá i s plánováním optimálního času sklizně. Portál především umožňuje využít identifikovaných rozdílů v rámci pozemku při setí či aplikaci hnojiv. Mapy pro variabilní setí nebo variabilní aplikaci hnojiv dle lokálních potřeb pozemku lze připravit během několika minut a okamžitě použít v terénu. Regulace dávky po importu dat do terminálu traktoru poté probíhá zcela automaticky. Mapy jsou kompatibilní s většinou běžných terminálů!

Mapy pro variabilní aplikaci hnojiv však lze využívat i na traktorech bez GPS terminálu. Zaměřením GPS polohy traktoru v tabletu či smartphonu lze pomocí naší mobilní aplikace regulovat aktuální množství dávky buď manuálně, nebo úpravou rychlosti traktoru. Naše aplikace dává řidiči pokyny k provedení změny aktuálně aplikované dávky nebo změny rychlosti plně automaticky!

Pro více informací navštivte oficiální stránky produktu My Data Plant nebo nás přímo kontaktujte:

Tomáš Driml: tomas.driml@kleffmann.com +420 776 759 631

Alexandr Pešák: alexandr.pesak@kleffmann.com +420 608 428 262

Autor: Kleffmann Group
Foto: Kleffmann Group

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.