Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Chytrá pneumatika poradí, kdy je potřeba změnit tlak a pozná, zda byla se strojem odcizena

Zveřejněno: 30. 10. 2017

Trelleborg oznamuje uvedení na trh inteligentní pneumatiky ConnecTire. ConnecTire je inteligentní pneumatika založená na senzorech, které umožňují sdílet data na více úrovních, což snižuje riziko poškození pláště. ConnecTire umožňuje zemědělcům využívat internet věcí pro bezpečnější a efektivnější operace.

Trelleborg ConnecTire

Provozování klíčových zemědělských strojů, při nejmenším možném bezpečném tlaku v pneumatikách je pro mnohé zemědělce výzvou. Chrání se tím půda, zvyšuje se trakce a snižuje se spotřeba. Během provozu se tlak v pneumatikách může měnit díky řadě faktorů, včetně teploty okolí a půdy, intenzity prováděné úlohy a konfigurace samotného stroje.

ConnecTire nepřetržitě monitoruje dvě hodnoty, a to tlak a teplotu v pneumatice. Data jsou bezdrátově přenášena do mobilu obsluhy stroje. Řidič nastaví svůj cílový tlak ve speciální mobilní aplikaci a pokud budou mít hodnoty výkyv, dostane obsluha upozornění. 

Kromě monitorování pneumatik přináší ConnecTire další výhody. Zařízení ConnecTire je vybaveno také přijímačem GPS. Pokud je váš traktor ukraden, můžete snadno vidět, kde se nachází.

Systém díky funkci GPS umožňuje sledovat traktor a obsluhu. V neposlední řadě chrání traktor proti nebezpečné krádeži. Kromě toho mohou zemědělští manažeři s pomocí přesného zemědělského softwaru sledovat počet strojních průchodů na každý metr čtverečný půdy, čímž se co nejvíce omezí zhutňování a eroze půdy.

ConnecTire bude vystaven na veletrhu Agritechnica 2017, 12. - 18. listopadu v německém Hannoveru.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Trelleborg

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.