50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

CLAAS a Carraro Group zintenzivňují spolupráci v oblasti dodávek traktorů, náprav a kvalifikace zaměstnanců

Zveřejněno: 4. 3. 2022

Společnosti CLAAS a Carraro Group po podpisu nové strategické dohody v sídle Carraro Group v Campodarsegu (Padova, Itálie) dále rozšiřují svou desetiletou spolupráci. Kromě vývoje a výroby speciálních a kompaktních traktorů a dodávek náprav a komponentů pro traktory bude spolupráce zahrnovat také vzájemný přenos znalostí a výměnu dovedností v oblasti lidských zdrojů.

Spolupráce mezi společnostmi CLAAS a Carraro Group probíhá již desetiletí.

Spolupráce mezi společnostmi CLAAS a Carraro Group probíhá již desetiletí. Carraro Group pro CLAAS dodává nápravy a komponenty, například přední nápravy pro traktory CLAAS ARION 400 vyráběné v Le Mans. Od roku 2003, kdy CLAAS převzal společnost Renault Agriculture, Carraro Group pro CLAAS také vyvíjí a vyrábí úzkorozchodné traktory do sadů a vinic.

Obě rodinné společnosti nyní v rámci strategické dohody položily základy dalšího růstu na obou stranách. Carraro Group se tak stal třetí společností, se kterou CLAAS uzavřel strategické partnerství – a první mimo Německo.

„Jasným krátkodobým až střednědobým cílem našeho závazku je zvýšení prodeje a podílu na trhu v segmentech speciálních a kompaktních traktorů. Abychom dosáhli našich cílů, investujeme společně do nového vývoje, ale také do dovedností našich zaměstnanců a transferu know-how”
vysvětlil generální ředitel společnosti CLAAS Thomas Böck.

Kromě Cathriny Claas-Mühlhäuserové, předsedkyně výboru akcionářů, a Thomase Bocka se v sídle společnosti Carraro v Campodarsegu dne 3. února 2022 sešlo několik členů představenstva skupiny CLAAS společně s předsedou a místopředsedou představenstva skupiny Carraro Enricem a Tomasem Carrarovými. Nechyběl ani generální ředitel skupiny Carraro Andrea Conchetto.

V listopadu 2021 představil CLAAS modernizovanou řadu traktorů CLAAS NEXOS vyráběnou společností Carraro Group. Na základě ještě užší spolupráce mají v roce 2022 následovat další nové modely traktorů. Některé modely budou představené veřejnosti na veletrhu SIMA, který se bude konat v Paříži od 6. do 10. listopadu.

Strategická spolupráce se v budoucnu nebude omezovat pouze na čistě technické oblasti, jako je vývoj a specifikace traktorů a dodávky náprav, ale také na oblast společenské odpovědnosti firem (CSR). „Naše rozhodnutí zintenzivnit spolupráci se skupinou Carraro vychází ze silné vzájemné důvěry a zásadního prohloubení našich kompetencí, které rostly po mnoho let. Vybraní zaměstnanci skupiny Carraro proto budou krátkodobě pracovat v pobočkách společnosti CLAAS a naopak. Kromě výroby se to bude týkat i administrativních funkcí. Oba rodinné podniky budou z tohoto přenosu znalostí ve střednědobém až dlouhodobém horizontu těžit a posílí svou spolupráci i propojení z hlediska hodnot značky,“ uvedl Thomas Böck.