Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 1.5.

DEUTZ AG pokračuje ve svém růstu

Zveřejněno: 16. 11. 2023

Společnost DEUTZ AG pokračuje ve svém růstu. S 11 % nárůstem tržeb zakončil výrobce motorů úspěšné třetí čtvrtletí. V devítiměsíčním srovnání vzrostly tržby o přibližně 10 %.

DEUTZ AG pokračuje ve svém růstu.

Probíhající implementace strategie "Dual+" vede nejen k viditelným úspěchům v provozní oblasti: V segmentu Green se společnosti DEUTZ AG podařilo získat první sériovou objednávku na 100 vodíkových generátorů z Číny. Generátory budou zpočátku provozovány na šedý vodík, který je vedlejším produktem průmyslových procesů. V porovnání s konvenční výrobou elektřiny lze tímto způsobem ušetřit až 800 tun CO2 na generátor ročně. U těchto generátorů se již buduje infrastruktura pro vodíkovou technologii, která má být později převedena na klimaticky neutrální zelený vodík. Sériová výroba vodíkových motorů DEUTZ AG pro stacionární použití má být zahájena na konci roku 2024 v závodě DEUTZ AG.

Společnost DEUTZ AG také dosáhla pokroku v celosvětovém rozšíření servisu a prodeje náhradních dílů, což je plusový bod její strategie "Dual+".

Nové zakázky skupiny DEUTZ dosáhly v prvních devíti měsících roku 2023 celkové výše 1 435,8 milionu eur ve srovnání s 1 519,7 milionu eur v předchozím roce. Objednávky na skladě činily k 30. září 2023 celkem 666,5 milionu eur oproti 828,8 milionu eur v předchozím roce.

S celkovým počtem 137 559 prodaných motorů DEUTZ ve sledovaném období dosáhla společnost DEUTZ AG nárůstu jednotkových prodejů o 5,1 %, což bylo způsobeno zejména výrazným nárůstem jednotkových prodejů v segmentu manipulace s materiálem.

Tržby společnosti DEUTZ AG vzrostly o 10,3 % na 1 540,0 milionů eur. Dobrých výsledků dosáhly všechny regiony a téměř všechny klíčové oblasti použití. Silnější růst tržeb ve srovnání s jednotkovými prodeji byl způsoben zejména pozitivními efekty produktového mixu v kombinaci s tržně orientovanou cenovou politikou v oblasti Classic a postupným vyřazováním starších řad motorů s relativně nízkými průměrnými tržbami.