Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Deutz-Fahr C6305 a C6305 TS: Dva modely sklízecích mlátiček s novou kabinou

Zveřejněno: 20. 9. 2023

Deutz-Fahr pro sezónu 2023/2024 inovoval osvědčené pětivytřásadlové sklízecí mlátičky Deutz-Fahr C6000 a vybavil je užitečnými komfortními funkcemi. Kabina byla kompletně přepracována. Vše ostatní zůstalo zachováno.

Deutz-Fahr C6305 a C6305 TS: Dva modely sklízecích mlátiček s novou kabinou.

Nová kabina Commander Cab V sklízecích mlátiček Deutz-Fahr C6305 a C6305 TS nabízí prvotřídní komfort. Panoramatický výhled poskytuje řidiči jasný přehled o pracovním prostoru a žacím ústrojí. Zakřivení tepelně izolovaného skla v úhlu 180° umožňuje nerušený výhled. Kabina, umístěná na čtyřech silentblocích, je velmi dobře izolovaná, a proto je velmi tichá a málo vibruje. Tónovaná okna kabiny, sluneční clona pro přední okno, profilovaná střecha s velkým přesahem na všech stranách ve spolupráci s výkonnou klimatizací zaručují stinné a příjemné klima v kabině. Nový paket LED světel zajišťuje vynikající viditelnost i v noci. Vnější madlo umožňuje bezpečné čištění čelního skla, aniž by bránilo výhledu vpřed. Balíček osvětlení doplňují dvě zadní pracovní světla, další v zásobníku na obilí a dva otočné majáky.

Interiér kabiny kombajnů Deutz-Fahr byl rovněž výrazně vylepšen. Všechny přístroje jsou na dohled od řidiče. Ovládací prvky jsou uspořádány podle důležitosti, přičemž ty nejdůležitější jsou blízko řidiče a jejich funkce jsou viditelné na první pohled. Ovládání kombajnu je proto jednoduché a intuitivní.

Nová kabina Commander Cab V nabízí prvotřídní komfort.
Nová kabina Commander Cab V nabízí prvotřídní komfort.

Nový CCM (Combine Control Management) je monitor se 7" displejem s technologií LED s fyzickými tlačítky, ale také s dotykovou obrazovkou, chytré řešení, výkonné a snadno použitelné. V tomto palubním počítači sklízecích mlátiček Deutz-Fahr C6305 a C6305 TS jsou integrovány diagnostické funkce, sledování výkonu a nastavení a správa kombajnu. Software pro správu umožňuje přístup ke všem podstránkám věnovaným monitoru výkonu nebo různým ovládacím panelům prostřednictvím hlavní nabídky (Home). Poskytuje všechny potřebné informace o funkcích při jízdě po silnici, údaje o výkonu při mlácení, ukazatel ztrát, výkon stroje, intervaly údržby apod. Pro aplikace Smart Farming Solution je kombajn vybaven druhým 12palcovým iMonitorem, který integruje pohledy ze zadní a boční kamery. Smart Farming Solutions kombinuje celou řadu digitálních řešení pro efektivní a komfortní obsluhu kombajnu, jako je systém navádění do řádků (přesnost 2 cm až 30 cm), mapování výnosů, aplikace ISOBUS apod.

Novinkou řady Deutz-Fahr C6305 a C6305 TS je také multifunkční joystick CommanderStick, kterým lze pohodlně ovládat všechny hlavní funkce. Patří mezi ně zvedání, spouštění a boční naklápění sklízecího adaptéru, zapnutí systému Autocontrol, spouštění/zvedání, pohyb vpřed/vzad a rychlost, funkce vyprazdňování zásobníku na obilí, kalibrace, bezpečnostní stop apod.

Nová sklízecí mlátička Deutz-Fahr C6000 byla poprvé představena na veletrhu Karpfhamer Fest 2023.