Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Deutz-Fahr strhl plachtu z modernizované řady traktorů 5D. Mají nabídnout bohatou výbavu a obratnost

Zveřejněno: 30. 5. 2019

Výrobce uvádí, že modernizované traktory řady 5D jsou univerzální a obratné, vhodné do nejrůznějších prací. Mají zvláště bohatou výbavu a mnoho jedinečných technických vlastností.

Deutz-Fahr 5D

Není to tak dávno, kdy Deutz-Fahr představil inovovanou řadu kompaktních traktorů 5D Keyline (doplňuje řadu 5D). Tyto traktory o menším výkonu jsou určeny pro menší farmy a podniky s částečným provozem. Nyní představená řada 5D však míří výše.

K dispozici jsou čtyři modely s tříválcovým nebo čtyřválcovým motorem o výkonu od 75 do 102 koní (55,4 až 75 kW). Výkon poskytují motory FARMotion plnící emisní stupeň IIIB. Výkonné a ekonomické motory mají díky elektronickému vstřikování common-rail (2 000 barů) vysoký nárůst točivého momentu - až o 42 %. Motory jsou speciálně navrženy pro použití v zemědělských traktorech a vyznačují se kompaktním designem a snadnou dostupností k místům údržby.

Řada 5D je k dispozici ve dvou úrovních výbavy. Ve verzi LS jsou traktory vybaveny mechanickou převodovkou s 30/15 nebo 45/45 a se třemi stupni řazení. Ve verzi GS jsou přidány užitečné doplňky, jako je pětistupňová reverzace Powershuttle, Comfort-Clutch a funkce Stop & Go. Maximální rychlosti 40 km/h je dosaženo při 1 870 ot/min.

Řada 5D je navíc k dispozici se třemi rychlostmi vývodového hřídele, vývodovým hřídelem ECO, předním vývodovým hřídelem a hydraulickým systémem s čerpadlem (54 l/min) pro pracovní hydrauliku a samostatným čerpadlem pro řízení. Zadní závěs má nosnost až 3600 kg, přední pak 2100 kg. Ovládání hydrauliky a vývodového hřídele se provádí i přes tlačítka na blatníku. Na přání je k dispozici přední vývodový hřídel a také automatické stabilizátory dolního závěsu a EHR pro zadní závěs.

Kabina může mít volitelně částečně průhlednou střechu pro lepší výhled ven v případě použití čelního nakladače. Klimatizace a vzduchem odpružené sedadlo řidiče je též výbavou na přání. Vnější výška traktoru - v závislosti na vybavení a pneumatikách - je minimálně 2,415 mm až maximálně 2,610 mm.

Design kapoty nyní ještě více odkazuje na vzhled rodiny traktorů Deutz-Fahr pod 130 koní. Nové modely budou k dispozici od poloviny tohoto roku.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Deutz-Fahr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.