Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Deutz vyrobil desetimiliontý motor

Zveřejněno: 30. 12. 2021

Společnost Deutz oslavila výrobu desetimiliontého motoru - Deutz TCG 7.8 H2. Tento vodíkový motor se šesti válci je stejně jako původní motor čtyřdobý. Sání, komprese, spalování a výfuk: V roce 1876 vynalezl v Kolíně nad Rýnem čtyřdobý motor Nicolaus August Otto, který později založil společnost Deutz AG. Dnes je Deutz průkopníkem ekologických motorů pro terénní aplikace a neustále rozšiřuje svou nabídku motorů s nízkými a nulovými emisemi.

Jubilejní desetimiliontý vodíkový motor Deutz TCG 7.8 H2

„Desetimiliontý motor Deutz TCG 7.8 H2 představuje milník v naší dlouhé a úspěšné historii a jsme velmi hrdí na to, že můžeme tento úspěch připomenout. Ať už se jedná o dieselový, elektrický nebo vodíkový motor Deutz, každý den znovu objevujeme jeho podobu. Pro naše zákazníky vyrábíme nejčistší a nejúčinnější motory na světě. Koneckonců pařížských klimatických cílů můžeme dosáhnout pouze společnými silami,“ říká Dr. Frank Hiller, generální ředitel společnosti DEUTZ AG.

Ina Brandesová, ministryně dopravy spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko, osobně poblahopřála společnosti Deutz k dosažení mezníku deseti milionů motorů.

Kolínská společnost Deutz volí technologicky neutrální přístup, aby maximalizovala svůj příspěvek k udržitelnosti. V polovině srpna letošního roku představil Deutz svůj první vodíkový motor připravený k uvedení na trh. V roce 2024 chce zahájit sériovou výrobu. Motor Deutz TCG 7.8 H2 doplňuje strategii elektrifikace, která byla zahájena již v roce 2017. Strategické partnerství s výrobcem palivových článků Blue World Technologies navíc pomáhá společnosti Deutz zintenzivnit aktivity v oblasti uhlíkově neutrálních pohonných systémů.

Všechny motory Deutz vyhovující emisní normě Stage V mohou nyní spalovat alternativní palivo.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Deutz

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.