TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Deutz vyvíjí vodíkový motor pro nákladní automobily

Zveřejněno: 25. 11. 2022

Po úspěšném prvním pololetí společnost Deutz pokračovala v růstu a devítiměsíční období uzavřela s dvouciferným nárůstem prodeje. Válka na Ukrajině sice neměla žádný přímý významný negativní dopad na obchodní výsledky společnosti, ale její dopady na vývoj cen energií a surovin a na globální tok zboží společnost jednoznačně pocítila.

Vodíkový motor Deutz.

Zejména v oblasti motorů se zdvihovým objemem menším než čtyři litry zůstává poptávka na trhu velmi vysoká. Společnost Deutz také dosáhla dalšího pokroku v realizaci své vodíkové strategie a připojila se k výzkumnému projektu konsorcia HyCET (Hydrogen Combustion Engine Trucks). Jejím cílem je prokázat potenciál udržitelnosti nákladních vozidel se spalovacím vodíkovým motorem v dopravní logistice. Mimo jiné se vyvíjejí dva 18tunové nákladní automobily, ve kterých bude použit vodíkový motor DEUTZ TCG 7.8 H2. Jejich praktická použitelnost bude následně testována v běžných logistických provozech BMW Group a Deutz. Investiční objem výzkumného projektu, který bude trvat čtyři roky, činí celkem 19,5 milionu eur.

Z regionálního hlediska se ve sledovaném období výrazně zvýšil počet objednávek v Severní a Jižní Americe a v Asii a Tichomoří, zatímco v regionu EMEA mírně poklesl. Zatímco v oblasti manipulace s materiálem, zemědělských strojů, stacionárních zařízení a služeb byl v některých oblastech zaznamenán dvouciferný procentní nárůst, příjem zakázek na stavební stroje a ostatní zařízení byl výrazně nižší než v předchozím roce.

S celkovým počtem 169 352 prodaných motorů dosáhla skupina Deutz ve sledovaném období nárůstu prodeje o 16,5 %.