Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 17.4. – svátek slaví Rudolf

Fendt a Deutz-Fahr opět rozjíždí výrobu

Zveřejněno: 30. 4. 2020

Pandemie koronaviru je velkou výzvou pro všechny státy, ekonomiku a každého člověka. Kvůli nedostatku dílů se výroba v některých továrnách na zemědělskou techniku zastavila. Nyní se opět pomalu rozjíždí.

Fendt a Deutz-Fahr opět rozjíždí výrobu

Fendt v Marktoberdorfu opět rozjíždí výrobu, protože začínají fungovat i důležití dodavatelé dílů. Na pracovišti byla provedena řada opatření na ochranu zaměstnanců. V továrně na převodovky a traktory v Marktoberdorfu byl přijat dvousměnný model výroby. V několika provozech, kde nelze bezpečnou vzdálenost navzdory dvousměnnému provozu dodržovat, je povinné nosit ochranné pomůcky. Od začátku dubna Fendt vyráběl přes 3D tiskárny obličejové štíty pro zdravotníky.

Začíná i výroba traktorů Deutz-Fahr v bavorském Lauingenu. 313 zaměstnanců výroby se vrátilo z krátkodobé dovolené. V zájmu ochrany zaměstnanců před infekcemi se společnost rozhodla přijmout komplexní ochranná opatření. Mezi lidmi musí být dodržována minimální vzdálenost 1,50 až 2,00 m. Kromě toho se musí používat ochranné pomůcky. Tovární muzeum Deutz-Fahr Arena zůstává uzavřeno.

Přečtěte si také - Jak COVID-19 zasahuje do výroby zemědělské techniky po celém světě

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Fendt

1) z podkladů Fendt a Deutz-Fahr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.