TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Firma Gregor a syn nejlepším prodejcem strojů Kubota za rok 2021

Zveřejněno: 3. 3. 2022

K.B.T. PROFTECH, výhradní dovozce komunální techniky a zemědělských traktorů japonské značky Kubota do České republiky, nedávno uděloval prestižní ceny pro nejproduktivnější partnery. Společnost Gregor a syn se sídlem v Táboře a pobočkou v Sedlčanech, kde prodává a servisuje zemědělskou, lesnickou, komunální a dopravní techniku, získala hned dvě ocenění.

Firma Gregor a syn nejlepším prodejcem strojů Kubota za rok 2021.

Společnost Gregor a syn obdržela prestižní ocenění za dosažení nejvyššího obratu v prodeji traktorů a malotraktorů značky Kubota. Druhé ocenění společnost získala za nejvyšší počet prodaných kusů závěsné techniky značky Kubota. Tyto úspěchy by však jistě nepřišly, nebýt dlouholetých zkušeností této společnosti v prodeji a servisu techniky. Firma Gregor a syn, kterou založil Gregor starší, na českém trhu působí již od 90. let minulého století. Ze sortimentu firmy v současnosti zaujme především široká nabídka zemědělské, lesnické, komunální a dopravní techniky. Veškeré nabízené stroje se vyznačují mechanickou jednoduchostí a spolehlivostí ve spojení s rozumnou cenou.

Nejprodávanější stroje Kubota

Za rok 2021 firma Gregor a syn prodala značné množství závěsné techniky značky Kubota. Prodejně nejúspěšnějším produktem se stal obraceč Kubota TE4052 s pracovním záběrem 5,20 metru a s nízkoúdržbovými rotorovými převodovkami. Charakteristickými rysy tohoto obraceče jsou uzavřené převodovky se stálou olejovou náplní, Super-C prsty či pevný rám. Je rovněž nenáročný na údržbu. Tento model s nízkou hmotností je vhodné agregovat s malými traktory, je také ideálním pomocníkem při práci v kopcovitých oblastech. Jde o nesené provedení s robustním hlavním rámem ve tvaru písmene „V“.

Oblíbeným prodejním artiklem se stal i vzadu nesený žací stroj Kubota DM2024 s bočním uložením bez kondicionéru a s pracovním záběrem 2,40 metru. Aby bylo sečení kvalitní, je stroj vybaven žací lištou se sudým počtem trojúhelníkových disků. Z hlediska údržby je žací lišta sestrojena tak, aby bylo možné jednotlivé sekce pohonu žacích disků jednoduše vyjmout (povolením pouhých čtyř šroubů). Žací lišta je plně svařená v celé délce ze dvou „U“ profilů. Výhodou tohoto řešení je zamezení úniku oleje.

Své majitele si v loňském roce našly i lisy Kubota na kulaté balíky. Kubota nabízí lisy s pevnou komorou (dva typy – kombinace válců a řetězového příčkového dopravníku, nebo lisovací válce po celém obvodu komory) a s variabilní komorou BF, respektive BV. Za zmínku stojí též systém Intelligent Density 3D, který slouží k nastavení hustoty a velikosti balíku na základě typu lisované plodiny. Všechny typy lisů Kubota jsou vybaveny vkládacím/protlačovacím rotorem s hroty s mezikružím – jsou přivařeny po celém obvodu. Lisy Kubota mohou být vybaveny řezacím ústrojím se 14 nebo 25 noži, které vytvářejí řezanku o délce 70 nebo 40 mm. Lisy vážou hmotu do sítě (nebo provázku), přičemž spirálový váleček se stará o její roztažení až do krajů lisovací komory. Výsledný balík je tak pokryt sítí nejen po celém obvodu, ale i po hranách. Při výměně role a zavádění sítě není potřeba žádné nářadí, vše je na dosah přímo ze země.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kubota

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.