Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Kubota investuje do inovačních center, pokukuje po umělé inteligenci

Zveřejněno: 17. 5. 2019

Zemědělské a stavební stroje si Kubota Corporation doposud vyvíjí především prostřednictvím specializovaných oddělení, která pracují v partnerství s vlastní divizí vývoje a výzkumu. Nyní se tato japonská společnost rozhodla zřídit síť specializovaných inovačních center v Japonsku a Evropě, aby urychlila prodeje a vývoj.

Kubota nabízí ucelený sortiment zemědělské techniky pod vlastní značkou.

Nová inovační centra mají poskytnout nové formy přidané hodnoty pro zákazníky, kteří používají umělou inteligenci a další pokročilé technologie. Kubota si myslí, že tento obor se vyvíjí stále rychlejším tempem. Kubota tak chce navázat partnerství s externími partnery v jiných odvětvích, univerzitami a výzkumnými ústavy.

Inovační centra nebudou určena jen k posílení vlastního výzkumu a vývoje (globalizace podniků, rozšiřování produktové řady), ale také proto, aby reagovala na měnící se potřeby zákazníků (udržitelnost zemědělství, životní prostředí).

První inovační centrum bude otevřeno v červnu v Japonsku a v červenci v Evropě. V budoucnu je v plánu otevřít další.

Roční obrat vzrostl téměř na 15 miliard eur

Společnost Kubota Corporation ve srovnání s rokem 2017 zvýšila v roce 2018 tržby o 5,7 %. Pro tento rok společnost Kubota odhaduje, že tržby vzrostou o 6,5 %. Nejvýnosnější je divize zemědělské a stavební techniky, ta se na tržbách podílela z 80 %. 20 % připadá Japonsku a zbylá procenta zahraničním trhům. Vysoká poptávka byla zaznamenána v Severní Americe. V Evropě výrazně vzrostly prodeje stavebních strojů a motorů. V Asii (mimo Japonsko) se tržby snížily, protože prodej zemědělských strojů v Číně výrazně poklesl. Naopak prodej zemědělských strojů v Thajsku vzrostl - hlavně proto, že vzrostly ceny zemědělských produktů. Také prodej traktorů v Indii se neustále zvyšoval. Růst zaznamenaly i další divize společnosti Kubota (například divize „Voda a životní prostředí“).

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kubota

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.