Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

FPT je už připraveno na novou emisní normu Stage V, která bude platit až v roce 2019

Aktualizováno: 19. 8. 2017

Když jeden z největších výrobců motorů představil v roce 2005 technologii HI-ESCR, která snižovala emise motorů, byl to velký krok k realitě, kterou známe dnes. A to, že zemědělské stroje musí nyní plnit emisní normu Stage IV.

FPT

Zjednodušeně řečeno, technologie SCR zpracovává výfukové plyny přidáváním směsi AdBlue, což snižuje množství nežádoucích částic ve výfukových plynech. Ve srovnání s filtrem pevných částic, které se musí čistit, technologie SCR je bezúdržbová. Vyžaduje pouze plnit nádrž kapalinou AdBlue.

Po uplynutí určitých let, přichází stále přísnější emisní normy, a tak v roce 2019 budou muset zemědělské stroje plnit normu Stage V. I když jsou to ještě dva roky, FPT Industrial je již připraven s funkčními motory, které plní tuto emisní normu už nyní. Motory jsou vybaveny novou technologií, která se jmenuje HI-eSCR2 a bude použita na všech motorech FPT o výkonu více jak 76 koňských sil. Novinkou je zavedení filtračního systému částic přímo na jednotce SCR, což zajistí, aby motor plnil nejpřísnější emisní normu. I nový systém HI-eSCR2 bude bezúdržbový, ale zase o něco složitější...

Autor: Milan Jedlička
Foto: FPT

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.