Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Grimme CropAnalyser – Záznam dílčích ploch, specifických velikostí a objemu sklizně dle odrůdy brambor

Zveřejněno: 8. 11. 2023

Pomocí Grimme CropAnalyseru můžete během procesu vyorávání zaznamenávat příměsi a velikosti brambor a z toho vyplývající výnosy sklizně podle odrůdy a dílčí plochy.

myGRIMME aplikace "Crops": Zobrazení rozdělení velikosti hlíz podle dílčích ploch v závislosti na odrůdě.

Systém Grimme CropAnalyser je založen na procesu čtení laserovým paprskem, který zaznamenává celkový tok produktu přes laserovou kameru nad pásem plnění zásobníku.

Nasbírané údaje jsou automaticky zpracovávány a živě zobrazovány řidiči stroje a na portálu koncového zákazníka „myGRIMME“. Pomocí aplikace „Fields“ má uživatel možnost si na myGRIMME nechat zobrazit rozdělení velikosti hlíz, výnos a podíl příměsí v závislosti na poli. Aplikace „Crops“ umožňuje posouzení parametrů specificky dle odrůdy.

Pomocí portálu pro výměnu dat „agrirouter“ lze dále předávat standardizovaná data Grimme CropAnalyseru dalším systémům, jako např. informačnímu systému Farm Management.

Tak je možné zabránit zbytečným jízdám na pole a zjednodušit plánování následujících procesů. Navíc může zemědělec kontrolovat na základě platných dat od sázení po sklizeň úspěšnost pěstitelských opatření a odrůd. V následujících letech je pak možné optimalizovat pěstování brambor. Kromě toho lze omezit pracovní zátěž při manuálním sběru vzorků a nahradit ji automatickým záznamem výnosů a velikostí hlíz.