Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Horsch Serto SC – Secí stroj pro maximální plošný výkon

Zveřejněno: 29. 4. 2023

Secí stroj Horsch Serto SC je nabízen v pracovním záběru 10 a 12 metrů. Stroj nabízí pneumatikový pěch v kombinaci s dvoukotoučovou secí botkou. Podobně jako u osvědčeného typu Horsch Pronto, za každou pneumatikou pěchu jsou dvě secí botky s roztečí 16,6 cm.

Horsch Serto SC – Secí stroj pro maximální plošný výkon

První pracovní sekci tvoří pneumatikový pěch, který zvládá rozdrolit hroudy na povrchu a tím připravit seťové lůžko.

Secí botka Horsch PowerDisc je navržena pro těžké půdy, kde díky přítlaku 150 kg ukázkově uloží osivo i do méně připravené půdy. Během jejího vývoje byly uplatněny zkušenosti z provozu secího stroje Horsch Maestro.

Objem zásobníku u secího stroje Horsch Serto SC je celkem 6 000 litrů, který je rozdělen v poměru 60:40. Je zde možnost naplnění zásobníku pouze osivem. Při kombinovaném setí se zásobník dělí na přední část 3 600 litrů a na část zadní o objemu 2 400 litrů. Zákazník si na přání může zvolit doplňkovou výbavu - například zařízení na mikrogranulát o objemu 300 litrů. Úzký zásobník je velmi praktický. Umožňuje přístup ke všem komponentům na secím stroji a nebrání výhledu z traktoru na pole.

Pro zpracování stop po pneumatikách traktoru lze secí stroj Horsch Serto SC vybavit kypřícími radličkami či kypřícími talíři. Kypřící talíře jsou párově uspořádány, čímž jsou vhodné pro těžké půdy. Díky obecným vlastnostem kypřících talířů zde nehrozí zablokování ústrojí rostlinnými zbytky.

Secí stroj Horsch Serto SC lze jednoduše jedním stisknutím tlačítka složit do třímetrové přepravní polohy