Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Jaké výhody přináší pneumatiky BKT vyvinuté pro cyklické použití na poli?

Zveřejněno: 1. 5. 2023

V současné době jsou pneumatiky VF (což je zkratka pro Very-high Flexion) a IF (Increased Flexion) nejlepší odpovědí na všechny problémy spojené se zhutněním půdy, protože mají větší plochu stopy a vyžadují nižší tlak huštění. Tyto vlastnosti umožňují zemědělským strojům zvládnout větší zatížení. Existují však technologie, které nám umožní postoupit o další krok vpřed?

Jaké výhody přináší pneumatiky BKT vyvinuté pro cyklické použití na poli?

Odpověď zní ano. Cyclic Field Operations (CFO) je speciální označení, které se objevuje za jmenovitým průměrem ráfku v případě pneumatik IF nebo VF. Speciálně označuje pneumatiky vyvinuté pro cyklické použití na poli. To je například případ sklízecích mlátiček nebo návěsů přepravujících obiloviny. U těchto vozidel byl v posledních letech zaznamenán výrazný nárůst hmotnosti ve srovnání s jinými stroji.

Radiální pneumatika typu IF je schopna odolat zatížení, které je asi o 20 % větší ve srovnání se standardní radiální pneumatikou. Pokud má pneumatika i označení CFO, vydrží asi o 55 % vyšší zatížení bez nutnosti zvýšení hustícího tlaku.

Kromě toho jsou pneumatiky BKT s tímto typem označení vhodné zejména do mokrých nebo blátivých polních podmínek v období sklizně. Pneumatik CFO vedou ke zvýšení efektivity a produktivity zemědělských operací a také ke zlepšení výkonu a životnosti pneumatik.

Pokud má pneumatika BKT označení CFO, vydrží asi o 55 % vyšší zatížení bez nutnosti zvýšení hustícího tlaku.
Pokud má pneumatika BKT označení CFO, vydrží asi o 55 % vyšší zatížení bez nutnosti zvýšení hustícího tlaku.

Společnost BKT si je vědoma velkých výhod pneumatik CFO a rozhodla se toto označení aplikovat na několik výrobků. Mezi nimi vyniká BKT AGRIMAX FORCE, jeden z nejúspěšnějších produktů BKT. Tato pneumatika byla vyvinuta speciálně pro sklízecí mlátičky nebo výkonné traktory pro sklizeň, dopravu a zpracování půdy. Další dva výrobky ideální pro sklizňové práce, které vyžadují vynikající trakci na poli a navíc vysokou nosnost, jsou BKT AGRIMAX TERIS a AGRIMAX RT 600, které jsou rovněž k dispozici v 6 rozměrech IF s označením CFO.

A konečně dalším výrobkem BKT, který využívá výhody značení CFO, je BKT AGRIMAX V-FLECTO ve dvou velikostech VF. Tato špičková pneumatika je navržena pro optimalizaci výkonu traktorů nové generace.