Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Joskin inovoval své nejprodávanější rozmetadlo hnoje a kompostů Tornado3

Zveřejněno: 15. 1. 2020

Rozmetadlo Tornado3 od firmy Joskin si zákazníci rychle oblíbili. Svědčí o tom i fakt, že je přes dvacet let nejprodávanějším modelem. I když lze tento úspěch vysvětlit samotným konceptem rozmetadla, je zřejmé, že je to také díky neustálému vývoji. I pro letošní rok Tornado3 přichází s inovacemi.

Rozmetadlo Joskin Tornado3 s vertikální rozmetací sekcí

Rozmetadlo Tornado3 pro rozmetání statkových hnojiv či kompostů má úzké tělo z vysokopevnostní oceli a kola o velkém průměru. Díky těmto vlastnostem má rozmetadlo kompaktní rozměry, dobrou stabilitu a ovladatelnost.

V závislosti na modelu je k dispozici kapacita od 8,6 m3 do 25,8 m3. Kromě verze s vertikálními rozmetacími šneky se vyrábí i verze Tornado3 Horizon s horizontálně umístěnými šneky. Rozmetací disky byly inovovány a nyní mají stejný design jako disky u velkého rozmetadla Ferti-SPACE2. S průměrem 1040 mm nové disky zajistí ještě lepší rozmetání hnoje na velkou vzdálenost. Konkrétně modely Tornado3 T5513/14V, T6013/16V a T6013/16BV jsou nyní také standardizovány, aby mohl uživatel snáze zaměňovat vertikální a horizontální rozmetací jednotky mezi sebou.

Odpružení oje listovými pery je nahrazeno hydropneumatickým odpružením pro lepší tlumení rázů a rovnoměrnější rozmetání materiálů. Tornado3 má i další vylepšení, která nejsou na první pohled vidět. Jedná se především o zesílení pohonů a drobné konstrukční úpravy pro snazší údržbu rozmetadla.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Joskin

1) čerpáno z materiálů Joskin

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.