TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Kombinované návěsy Fendt Tigo PR a XR dostaly do vínku nové funkce. V plánu je i tridem

Zveřejněno: 27. 8. 2018

Dva kombinované návěsy Fendt Tigo PR a XR již stihly prokázat své schopnosti v praxi. Jeden se představil i v rámci předvádění u českých zemědělců. Nyní ale tyto návěsy přicházejí s novými funkcemi.

Fendt Tigo při vyprazdňování.

Aby ještě lépe splnily požadavky velkých zemědělských podniků a podniků služeb, nové modely Fendt Tigo PR a XR dostaly širší sběrač. Zvětšená pracovní šířka je nyní na úrovni od 2,00 m (pro modely PR) do 2,20 m (pro modely XR, - hodnoty podle DIN). Větší šířka sběrače znamená výhodu v tom, že je možné sbírat více materiálu a je daleko jednoduší se trefit do řádku při najíždění. Nový hydraulický pohon také umožňuje větší flexibilitu díky rychlosti přizpůsobení sběrače plodinám a podmínkám.

Inovace nese ochrana pohonu dávkovacího válce. Zvýšena byla na 700 Nm, čímž se urychlí vykládací proces a vůz se může rychle vrátit na pole. Ochrana hlavního pohonu byla zvýšena na 3 000 Nm.

Zákazníci mají nyní možnost zakoupit nové zařízení na ostření nožů FlexSharp. Odpadá tedy ruční demontáž nožů a jejich broušení. FlexSharp lze využít i pro ostření nožů u návěsů od jiných výrobců, nebo u lisů na válcové balíky Fendt.

Broušení nožů.
Broušení nožů.

Řada modelů Fendt Tigo XR bude v budoucnu obohacena o třínápravový model. Nyní jsou k dispozici modely Tigo XR 90, Tigo XR 75 a Tigo XR 100, který uveze 50 m3 (podle DIN).

Přečtěte si o novinkách Fendt pro příští rok, jako je například nová generace lisů Rotana a nové sklizňové adaptéry pro řezačky Katana.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.