Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Kröger představuje novinky: návěs se šnekem a sklápěcí kamionový návěs na pole i silnici

Zveřejněno: 31. 8. 2021

Společnost Kröger Nutzfahrzeuge nyní nabízí pro návěsy Agroliner šnek. Kromě toho výrobce upozorňuje na sklápěcí návěs SMK34, který si zákazník může nakonfigurovat podle vlastních představ.

Hliníkový sklápěcí návěs Agroliner SMK34. Zdroj foto - tisková zpráva Kröger

Kröger ke svým návěsům Agroliner nyní nabízí šnek, který je možné namontovat na zadní část návěsu. Návěs tak v období sklizně může posloužit jako překládací vůz. Průměr šneku činí 520 mm. Poháněn je vývodovým hřídelem. V praxi je údajně možné překládat až 360 tun za hodinu (obilí či kukuřice).

Návěs je vybaven automatickým systémem řízení posuvu, který zajišťuje optimální přísun nákladu ke šneku. Kromě toho je k dispozici systém zabraňující přetížení šneku. Hydraulické funkce a osvětlení lze ovládat z traktoru pomocí dodávaného rádiového dálkového ovládání.

Kröger také představil svůj hliníkový sklápěcí návěs Agroliner SMK34. V kombinaci s tahačem se silničními pneumatikami dokáže tato kombinace rychle přepravit velké objemy na dlouhé vzdálenosti.

Kröger ke svým návěsům Agroliner nyní nabízí šnek.  Zdroj foto - tisková zpráva Kröger
Kröger ke svým návěsům Agroliner nyní nabízí šnek. Zdroj foto - tisková zpráva Kröger

Návěs využívá zemědělské nápravy BPW, takže lze obout nízkotlaké pneumatiky a bez problémů tak jezdit i na poli. Zvláštností tohoto návěsu jsou hydraulické zadní dveře, které vůbec nebrání vyklápění materiálu. Jednu ze tří náprav lze přizvednout. Kromě toho upoutá pozornost speciální metalický lak, který je součástí speciální výbavy spolu s plošinou, svinovací plachtou, skříňkou na nářadí a sadou LED světel.

V praxi je údajně možné překládat až 360 tun za hodinu (obilí či kukuřice).  Zdroj foto - tisková zpráva Kröger
V praxi je údajně možné překládat až 360 tun za hodinu (obilí či kukuřice). Zdroj foto - tisková zpráva Kröger