Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Krone obohacuje sortiment dopravní techniky o návěs s posuvným dnem Knapen KX

Zveřejněno: 26. 9. 2023

Společnost Krone Commercial Vehicle SE nyní posiluje své angažmá v oblasti zemědělské logistiky. Společně s dceřinou společností Knapen Trailers z nizozemského Deurne, která je součástí skupiny Krone od roku 2019, rozšiřuje své produktové portfolio. Knapen uvádí na trh návěs s pohyblivým dnem Knapen KX.

Krone obohacuje sortiment dopravní techniky o návěs s posuvným dnem Knapen KX.

Již v loňském roce začala společnost Krone prostřednictvím své sítě dodávat stroje z nizozemského Deurne zástupcům závodu Krone. Ti jsou v úzkém kontaktu se zemědělskými zákazníky a v uplynulých měsících mohli doprovázet četné předváděcí akce, což dále potvrzuje význam této kategorie výrobků pro zemědělce a podnikatele. Zejména při přepravních pracích na střední a dlouhé vzdálenosti se kombinace zemědělského nákladního automobilu a návěsu ukazuje jako mimořádně zajímavá z ekonomického hlediska.

Řada návěsů Knapen KX zahrnuje dva modely, Knapen KX 650 a Knapen KX 770, s objemem až 65 m3, resp. 77 m3 v závislosti na výbavě. Oba modely se vyznačují různými funkcemi, které jsou ideální pro multifunkční použití.

Skupina Krone vyrábí zemědělské stroje, zemědělskou a silniční dopravní techniku.
Skupina Krone vyrábí zemědělské stroje, zemědělskou a silniční dopravní techniku.

Díky lehké hliníkové konstrukci je hmotnost prázdného návěsu Knapen KX s posuvnou podlahou velmi nízká a v kombinaci s krytem nákladového prostoru – standardně jako svinovací plachta, volitelně jako hydraulická skládací střecha se sítí nebo nepromokavá plachta PowerSheet – zajišťuje optimální využití dostupného objemu nákladu.

Návěsy Knapen KX s posuvným dnem jsou mezi zemědělci oblíbené.
Návěsy Knapen KX s posuvným dnem jsou mezi zemědělci oblíbené.

Kromě všech druhů zemědělských komodit lze tento návěs Knapen KX využít také pro přepravu palet, big bagů a balíků slámy. Tím je zajištěna vysoká flexibilita s ohledem na přepravované zboží v průběhu celého roku. Pomocí výkonných hydraulických čerpadel lze návěs s hydraulicky ovládanými zadními dveřmi kompletně vyložit během přibližně 3,5 minuty. Sypké zboží, jako je obilí, lze vykládat také pomocí tlačného zařízení integrovaného do zadních dveří. Díky horizontálnímu vykládání přes podlahu nehrozí nebezpečí převrácení. Kromě toho lze všechny funkce ovládat bez vystupování z kabiny vozidla pomocí rádiového dálkového ovládání.

Nové modely návěsů Knapen KX jsou nabízeny k prodeji od září letošního roku, nejprve u vybraných prodejců Krone v Německu a později přímo v dalších evropských zemích.