Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Kubota na veletrhu Agritechnica 2019 představí třetí generaci traktorů řady M7

Zveřejněno: 19. 9. 2019

Japonská Kubota na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru představí třetí generaci traktorů modelové řady M7. Traktory budou k dispozici od prvního čtvrtletí roku 2020. Nejdůležitější novinkou jsou motory vlastní výroby – Kubota, které plní emisní normu Stage V.

Třetí generace modelové řady traktorů M7.

Dva roky po uvedení druhé generace traktorů M7 přichází třetí. Pro splnění emisní normy Stage V jsou traktory vybaveny recirkulací spalin EGR, částicovým filtrem a technologií SCR. Interval regenerace částicového filtru byl nyní prodloužen z 3 000 hodin na 6 000 hodin. Modelová řada M7 se bude skládat ze tří modelů, které poskytnou výkon 130, 150 a 170 koňských sil při 1900 ot/min. Motor je stále čtyřválcový o objemu 6,1 l, pochází z vlastní výroby.

Stejně tak budou k dispozici dvě převodovky - plynulá převodovka KVT a 24/24. Převodovka ale nově nabídne funkci Xpress Restart - obsluha může zastavit traktor bez použití spojkového pedálu, což vede ke zvýšení pohodlí pro řidiče, zejména při použití čelního nakladače.

Další zajímavou funkcí je Multi Speed Steering Control, která dovolí upravovat počet otáček volantu. Nebude chybět ani technologie isobus TIM – ta umožní taženému stroji ovládat traktor (třeba rychlost, výkon apod.).

Co se týče ovládání, opět bude možné vybírat mezi 7palcovými nebo 12palcovými dotykovými terminály Kmonitor, respektive Kmonitor Pro. Traktory mohou být vybaveny automatickou klimatizací, elektricky ovládaným a vyhřívaným zrcátkem a LED osvětlením.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kubota

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.