TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Lemken představuje diskové brány Rubin 10 nové generace

Zveřejněno: 1. 9. 2018

Na tiskových dnech ve Francii představil Lemken řadu novinek, mezi které patří i nová generace kompaktních diskových bran Rubin 10. Nejvýraznější inovací je nové uspořádání disků na obou stranách stroje.

Lemken Rubin 10

Disky nové generace bran Rubin 10 jsou uspořádány tak, aby vytvářely symetrické síly na obou stranách stroje. Tři centrální kotouče byly posunuty podél podélné osy, což by mělo zajistit přímý chod stroje bez bočního tahu. Toto patentované řešení také optimalizuje tok půdy a výsledkem je rovnoměrná kultivace po celém pracovním záběru stroje. V kombinaci se systémem navádění GPS také Rubin 10 zpracovává půdu daleko přesněji. Vzdálenost disků je 12,5 centimetrů (střední tři disky jsou umístěny v podélné ose). Tažené verze Rubinu 10 lze vybavit i přední lištou, která se automaticky zvedne v případě, když se před ní hromadí velké množství slámy.

Rubin 10 je standardně vybaven tvrdými disky DuraMaxx o průměru 645 mm. Každý disk Rubinu 10 je nyní vybaven ochranou proti přetížení. Tyto disky mají o 30 % delší životnost oproti běžným diskům.

Lemken Rubin 10 je k dispozici i s opěrným transportním kolem (pro snížení požadavku na zdvih a zatížení zadní nápravy traktoru). Vše je založeno na čistě mechanickém systému, není potřeba dodatečný hydraulický ventil.

Všechny sklopné verze Rubinu 10 jsou standardně vybaveny hydraulickým nastavením hloubky.

Rubin 10 bude k dispozici od roku 2019 v pracovní šířce 2,5 až 7 metrů.

Lemken v rámci představení novinek pro rok 2019 také oznámil, že koupil holandského výrobce Steketee.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Lemken

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.