Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 1.5.

Motorárna Deutz chce od roku 2050 nabízet plně klimaticky neutrální portfolio výrobků a technologií

Zveřejněno: 2. 5. 2023

V loňském roce společnost Deutz udržela svůj směr a dosáhla svých cílů v náročném geopolitickém a makroekonomickém prostředí. Prodeje motorů vzrostly o 16,6 %, zatímco tržby se zvýšily o 20,8 % na 1,95 miliardy eur. Výrazně se zlepšila také ziskovost, přičemž zisk před započtením mimořádných položek se meziročně více než zdvojnásobil a dosáhl 89,4 milionu eur.

Motorárna Deutz chce od roku 2050 nabízet plně klimaticky neutrální portfolio výrobků a technologií.

„Navzdory obtížným podmínkám jsme udrželi nastavený kurz a výrazně zlepšili zisk, což nám dává základ, na kterém můžeme stavět. V lednu jsme představili naši strategii Dual+, abychom uspokojili různé potřeby na trhu a položili základy pro náš další růst v příštích letech. Přechod na ekologičtější pohonné systémy pro nás představuje obrovskou obchodní příležitost,“ říká generální ředitel společnosti Deutz Dr. Sebastian C. Schulte.

Strategie Dual+, zaměřená na další růst a vyšší ziskovost, kterou společnost Deutz přijala na začátku letošního roku, zahrnuje jak optimalizaci stávající hlavní činnosti v oblasti spalovacích motorů, tak vývoj nových produktů s nulovými emisemi. Tyto dva segmenty budou podpořeny globální expanzí servisní činnosti. Cílem v rámci nové strategie je do roku 2025 zvýšit tržby o téměř 30 % na více než 2,5 miliardy eur. Servisní činnost se na této částce má podílet přibližně 600 miliony eur. Ve stejném období je cílem zvýšit marži EBIT před započtením mimořádných položek na 67 %. Dlouhodobým cílem společnosti je trvale se etablovat mezi třemi největšími nezávislými výrobci pohonů a nejpozději do roku 2050 nabízet plně klimaticky neutrální portfolio výrobků a technologií.

Společnost Deutz zaujímá k dalšímu rozvoji svého klimaticky neutrálního produktového portfolia v segmentu Green zásadně technologicky otevřený přístup. To znamená zlepšování uhlíkové stopy spalovacích motorů, například prostřednictvím využití vodíku nebo syntetických paliv, a vývoj alternativních pohonných systémů, jako jsou elektrické pohony. Za tímto účelem bude společnost v nadcházejících měsících analyzovat všechny své aktivity v segmentu Green, aby přezkoumala jejich prodejnost. Společnost již dříve oznámila, že do těchto aktivit plánuje investovat více než 100 milionů eur. Vodíkový motor je již testován ve dvou projektech v Německu a v únoru 2023 bylo podepsáno memorandum o porozumění týkající se dodávky první malosériové výroby H2 agregátů do Číny.

Deutz v roce 2023 očekává, že prodá 175 000195 000 svých motorů, což by mělo vést ke zvýšení tržeb na 1,92,1 miliardy eur.