Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

New Holland vyrábí traktory téměř bezchybně, získal za to světové ocenění

Zveřejněno: 18. 7. 2018

Výrobní závod u italského města Jesi je centrem výroby speciálních traktorů New Holland. Letos výrobní závod získal prestižní ocenění Silver Level v rámci programu World Class Manufacturing (WCM).

Výrobní závod New Holland v Jesi.

V Jesi se vyrábí traktory řady T4F/N/V a TK a střední traktory řady T5. Výrobní závod byl od roku 1977 koncipován jen pro výrobu traktorů, dnes zaujímá prostor o rozloze 185 000 metrů čtverečních. Vyrobilo se zde více než 700 000 traktorů a zaměstnanců je více než 800.

Základním výrobním pilířem je dodržování přísných norem kvality. Každá kabina je podrobena přísnému testovacímu programu, který je určen k simulaci autentického nárazového zatížení a vibrací. To platí také u motorů. Každý den jsou testovány a zkoumány dva kompletní traktory a následné údaje slouží k přímému zlepšení budoucí výroby. Nejmodernější lakovna využívá technologii robotického lakování.

Ocenění od WCM je jedním z nejvyšších standardů celosvětového zpracovatelského průmyslu pro integrované řízení výrobních závodů a procesů. Jedná se o pilířově strukturovaný systém založený na neustálém zlepšování, jehož cílem je eliminovat odpad a ztráty z výrobního procesu tím, že identifikuje cíle, jako jsou nulová poranění, nulové vady a nulový odpad.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.