Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Nová kamera Steketee zlepšuje detekci odstínů modré barvy. Rozezná i cibulky velikosti špendlíku

Zveřejněno: 20. 6. 2023

Firma Lemken uvádí na trh inovované kamerové navádění Steketee IC-Light+, které detekuje i blízký infračervený rozsah. Kamerové navádění je určené pro plečky Steketee.

Kamera umožňuje plečkování již dva centimetry od rostlin při rychlosti jízdy až 15 km/h.

Nové kamerové navádění Steketee usnadňuje práci v plodinách s vysokým podílem modré barvy v listech. To přináší jasné výhody při mechanické regulaci plevele, zejména při pěstování cibule, brokolice nebo červeného zelí.

Standardní kamerové navádění Steketee IC-Light zachycuje barevnou škálu RGB a spolehlivě rozlišuje odstíny zelené a červené barvy. Díky samoučicímu režimu se systém neustále vyvíjí podle toho, jak je používán. Nová kamera Steketee IC-Light+ nyní zachycuje také odstíny modré barvy, což umožňuje lépe identifikovat rostliny v počáteční růstové fázi nebo rostliny se zvláště jemnou strukturou. Kamera si snadno poradí i s cibulkami velikosti špendlíku.

Kamera Steketee IC-Light+ se ovládá prostřednictvím terminálu Steketee IC-Light a umožňuje plečkování již dva centimetry od rostlin při rychlosti jízdy až 15 km/h. Kamera detekuje až pět řádků rostlin najednou a řídí plečku mezi řádky.

Kamera Steketee IC-Light+ se ovládá prostřednictvím terminálu IC-Light.
Kamera Steketee IC-Light+ se ovládá prostřednictvím terminálu IC-Light.