AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nová Tecnoma Laser. Více pohodlí a nová převodovka

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Výrobce Tecnoma nabízí široký sortiment postřikovačů různých koncepcí. Nyní si přichystal inovace pro modely Laser, Fronter a Laser FC.

Tecnoma

Mezi inovace patří nová kabina, která bude k dispozici pro modely Laser (klasické uložení ramen v zadní části) a Fronter (ramena uložena před kabinou). Nová kabina přináší nový design, lepší bezpečnost a komfort. V kabině se nachází nový stavitelný sloupek řízení, nová automatická klimatizace a elektricky ovládaná sluneční clona. Inženýři dokázali v kabině snížit hlučnost za použití nových materiálů a nového složení podlahy. Samojízdné postřikovače musí plnit přísné požadavky na ochranu obsluhy a bezpečnost. Takže není překvapením, že jsou inovované postřikovače vybaveny ROPS konstrukcí, která ochrání posádku v případě překlopení. K dispozici je rovněž filtrace a tlakování Cat. IV. 

Pro všechny samojízdné modely bude v kabině nově ve výbavě nová kvalitní sedačka a nová područka s ovládacími prvky. Sedačka je nastavitelná v několika směrech s podporou beder. Může být pneumaticky odpružená s automatickým přizpůsobením hmotnosti řidiče. Pro snadnější vystupování a nastupování je sedačka natáčecí.

Inovace se dotkly i ovládacího panelu. Snadno přístupné ovládací prvky jsou umístěny na nové ergonomické područce. Nový terminál zobrazuje údaje o podvozku a motoru; jednoduše čitelná potřebná data (rychlost, otáčky motoru, údržba, asistence, ...). Nově zahrnuje i údaje o hydraulickém rozchodu a světlosti (volitelně).

Opět pro všechny modely je k dispozici nová převodovka - tři rozsahy pojezdových rychlostí:

  • 0 - 18 km/h / 0 - 25 km/h / 0 - 40 km/h pro  Laser 3240      

  • 0 - 17 km/h / 0 - 25 km/h / 0 - 40 km/h pro Laser 4240 & 5240

Rychlosti jsou dosahovány při středních otáčkách. K dispozici je i Eco mód. Automaticky nastavuje otáčky motoru a výkon hydrostatiky podle zatížení a požadované rychlosti.

Jak jsme si mohli všimnout, Tecnoma použila na modely Laser a Fronter nový decentní design. Oba typy samojízdných postřikovačů mají nový kryt motoru, který se otevírá celý. Tak je zajištěna jednodušší údržba. Navíc je motorová část osvětlena LED osvětlením, což přijde vhod v noci. 

Budoucí uživatelé si mohou volitelně objednat systém CleanFix - nový systém pro změnu směru otáčení lopatek ventilátoru chlazení motoru. Tato funkce umožňuje “vyfouknutí” nečistot z chladiče a umožňuje delší práci v těžších podmínkách, jako např. vysoká kukuřice nebo slunečnice.

Pro plnění předpisů je možné stroje Laser osadit motory Tier IIIb i Tier IV. Vybavení AdBlue (30L) = 1 nádrž AdBlue na 2 nádrže paliva.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Tecnoma

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.