Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Nová verze ovládání návěsu Fliegl Trailer Control dostala zelenou

Zveřejněno: 12. 4. 2024

Fliegl Agrartechnik představuje nejnovější inovaci v oblasti ovládání techniky: „Fliegl Trailer Control“. Tato průkopnická inovace kombinuje řadu funkcí, které posouvají ovládání návěsů Fliegl na novou úroveň.

Nová verze ovládání návěsu Fliegl Trailer Control dostala zelenou.

„Fliegl Trailer Control“ byl speciálně vyvinut společností Fliegl Agrartechnik, aby byl provoz návěsu Fliegl s výtlačným čelem co nejjednodušší a nejefektivnější. S Fliegl Trailer Control mohou zemědělci bez námahy řídit proces vykládky vozu.

Fliegl Trailer Control využívá pokročilý hydraulický blok s technologií snímání nakládky a vykládky, což snižuje potřebu hadic a spojů. To má za následek rychlejší a bezpečnější provoz a minimalizuje riziko chyb při obsluze. FTC také nabízí širokou škálu provozních možností: Lze jej ovládat buď přes uživatelsky přívětivý ISOBUS terminál nebo klasický ovládací panel tak, aby vyhovoval individuálním potřebám obsluze.

S celkem čtyřmi integrovanými senzory na návěsu Fliegl s výtlačným čelem zajišťuje Fliegl Trailer Control nepřetržité monitorování a zajišťuje tak přesné a spolehlivé ovládání. Automatický režim umožňuje, aby proces vykládky probíhal téměř zcela automaticky – stačí k tomu stisk tlačítka. Systém otevře zadní výklopné čelo, vytlačí náklad a poté dalším stisknutím zajistí úplné vyprázdnění návěsu Fliegl. Posuvná podlaha se poté vrátí do své výchozí polohy a zadní čelo se zavře. Pokud je k zajištění nákladu nainstalováno světlo Speedcover nebo TopLift, FTC to rozpozná a spustí jej před procesem vykládky. Zajištění nákladu je monitorováno přídavnými senzory, aby v žádném okamžiku nemohlo dojít ke kolizi mezi výklopným zadním a výtlačným předním čelem.

Hlavní stránka rozhraní Fliegl Trailer Control během procesu automatické vykládky, vpravo dole: integrované počítadlo zatížení.
Hlavní stránka rozhraní Fliegl Trailer Control během procesu automatické vykládky, vpravo dole: integrované počítadlo zatížení.

S Fliegl Trailer Control lze ovládat i další funkce návěsu Fliegl s výtlačným čelem, jako je oj, zvedací náprava, nastavení řízení nápravy a ovládání pracovních světel. FTC eliminuje riziko chyb při obsluze a výrazně zjednodušuje manipulaci. Bez FTC by se všechny kroky musely provádět ručně a ve správném pořadí, což s sebou nese riziko poškození vozidla.

Fliegl Trailer Control také obsahuje řídicí systém „Fliegl VarioSens“, který je zodpovědný za ovládání příslušenství návěsu Fliegl. Zde je pomocí senzoru sledována rychlosta podle toho je například ovládána rychlost rozmetadla. To umožňuje daleko přesnější rozmetání. Pomocí „Fliegl VarioSens“ lze ovládat i další příslušenství, jako jsou vynášecí pásy a šneky ve verzi příslušenství pro překládací vůz.

Celkově nový „Fliegl Trailer Control“ nabízí komplexní řešení pro ovládání různých přídavných zařízení návěsu Fliegl a zjednodušuje obsluhu všech funkcí vozu. Fliegl Trailer Control se vyznačuje snadnou obsluhou, přesností monitorovanou senzory a integrací „Fliegl VarioSens“, která umožňuje ovládat všechna přídavná zařízení prostřednictvím jednoho rozhraní, jmenovitě FTC.

— kontakty —

Ing. Vladimír Beneš - Agrozet České Budějovice a.s.

E: fliegl@agrozet.cz   T: +420724107266   WWW: https://www.agrozet.cz/