AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nové a vylepšené sadové traktory New Holland

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Modernizované sadové traktory série TD4F jsou založeny na sérii TD4000F, která se dočkala značného úspěchu díky optimálnímu poměru mezi výkonem, všestranností, cenovou dostupností a snadnému použití. Série TD4F představuje řadu inovativních technických a funkčních vlastností, které činí tyto stroje ideálními pro moderní pěstování ovoce.

New Holland

Nová řada nabízí tři modely - TD4.70F, TD4.80 a TD4.90F - s výkonem motoru od 65 hp do 88 hp. Modely mají nový hydraulický výkon, zcela přepracovanou ergonomii, nový design a snadný přístup k hydraulickým spojkám.

Nové sadové traktory TD4F představují silný výkon v kompaktním balení. Tyto robustní, snadno použitelné traktory vynikají ve všestrannosti. Nízký profil a úzké rozměry traktor činí přímo stvořený pro práce v těsných nebo uzavřených prostorách, těsných řadách sadů a ve vinicích.

Tyto traktory jsou provedeny tak, aby si zachovaly nízké provozní náklady. Jsou poháněny čtyřválcovým F5C motorem od firmy FPT Industrial. Motor poskytuje plynulý výkon i při všech provozních rychlostech. Kromě toho, nízké 2300rpm jmenovité otáčky, snižují hluk a vibrace, což vede k většímu komfortu pro obsluhy. Kompatibilní motor (Stage 3B) má dlouhé servisní intervaly, až 600 hodin. To, v kombinaci s nízkou spotřebou paliva a velkou 80l palivovou nádrží, znamená více produktivity a nákladovou efektivitu.

Nová Power Shuttle převodovka, která zajišťuje hladký posun vpřed a vzad je k dispozici pro verzi "top-of-the-range". Power Shuttle páka se montuje nad kola a lze ji ovládat bez použití spojkového pedálu.

Stanovená 20 × 12 přenosová rychlost je nabízena v mechanickém uspořádání Synchro Shuttle, vedle standardní 12 × 12 verze. Jde o velmi snadné použití a je ideální pro jemné doladění pojezdové rychlosti v různých aplikacích pro maximální produktivitu. Dva různé přenosy pro optimalizaci produktivity a zvýšení univerzálnosti.

Zcela přepracovaný brzdový systém nabízí větší komfort a bezpečnost pro obsluhy. Méně pedálů a lepší odezvy systému poskytují mnohem pozitivnější brzdný výkon, který je užitečný zejména na svazích, kde rychlá aktivace je rozhodující.

Pracovní prostředí s ochranným systémem ROPS nabízí pohodlné rozložení ovládání a větší ergonomii. Většinu změn nese komfort, který byl vylepšen, a provozní funkce. Brzdový a plynový pedál byl přemístěn, hydraulické páky jsou snadno dostupné.

Ovládací prvky jsou intuitivní a umístěny tak, že jsou snadno ovladatelné. Větší úložný box na levé straně přispívá k pohodlí nových modelů. Vše bylo koncipováno pro maximální pohodlí a snadnost použití.

Pro náročné aplikace čerpadlo MegaFlow nabízí výkon 61 l/min.

Exkluzivní systém Lift-O-Matic - ovládání zadního závěsu, umožňuje operátorovi zvedání a spouštění nářadí do předvolené polohy pomocí jediného tlačítka.

K dispozici jsou tři rychlosti PTO - 540, 540E a traťová rychlost, která upravuje otáčky tak, aby byly optimální k dané práci.

Nová řada TD4F je ideální pro ty, kteří potřebují univerzální a snadno použitelné zařízení pro použití v různých aplikacích. Kompaktní rozměry a úzká šířka se velmi dobře hodí pro speciální aplikace. Cílem všech zlepšení je poskytovat cenově dostupný traktor s větším komfortem a s vysokým stupněm flexibility.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.