AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nové možnosti secích strojů a techniky na ochranu rostlin od Amazone

Zveřejněno: 5. 4. 2019

Společnost Amazone letos představila několik novinek v oblasti secích strojů a techniky na ochranu rostlin. U secích strojů se převážně jedná o nové možnosti výbav. U strojů na ochranu rostlin, respektive postřikovačů jsou to vylepšené a zcela nové varianty modelů (nesené a samojízdné typy).

Secí stroj Amazone Cirrus 6003-2C se sekcí vlnitých disků TillDisc.

Secí stroj Cirrus je k dostání ve verzi Cirrus-C, která nabízí možnost dávkování dvou různých plodin. První a druhá plodina (nebo hnojivo) se umisťuje v režimu „single-shoot“ do jedné výsevní drážky. Nová verze Cirrus-CC má však zásobník o objemu 4 000 litrů a dvě elektrické dávkovací jednotky. Kromě „single-shoot“ má nový Cirrus-CC i režim „double-shoot“ – dvě různé výsevní drážky. Výsev probíhá přes ústrojí RoTeC nebo TwinTeC. S verzí Cirrus-CC je tak možné následující: výsev osiva a hnojiva (druhá plodina) ve stejné výsevní drážce v režimu „single-shoot“, výsev osiva a hnojiva (druhá plodina) ve dvou různých výsevních drážkách v režimu „double-shoot“ nebo kombinace obou režimů „single-shoot“ a „double-shoot“. Pokud je to nutné, přídavné zařízení GreenDrill 500 compact umožňuje výsev třetí plodiny.

Secí stroj Cirrus lze nově vybavit sekcí TillDisc (vlnité disky), která se má postarat o řez rostlinných zbytků v místě, kde se bude nacházet osivo/hnojivo.

Nesené postřikovače řady UF 02 a samojízdný postřikovač Pantera

Společnost Amazone letos představila finální verzi neseného postřikovače UF 2002 s objemem nádrže 2 000 litrů. Míchadlo je umístěno přímo na dně nádrže, aby bylo zajištěno intenzivní míchání a zabránilo se tvorbě pěny a usazování. V horní části je umístěna vnitřní čisticí tryska, odvzdušnění nádrže a snadno otevíratelné víko. Kromě centrální nádrže je přítomna také oplachovací nádrž o objemu 350 litrů. Postřikovač má nové písto-membránové čerpadlo o průtoku 250 nebo 300 l/min. Postřikovač má i patentovanou konstrukci pro snadnou manipulaci (ve výbavě mohou být integrovaná kolečka).

Řada nesených postřikovačů UF 02 byla obohacena o model UF 1602 s nominálním objemem 1 600 litrů. Postřikovač je ISO-BUS kompatibilní.

S ochranou rostlin souvisí i další novinka – samojízdný postřikovač Amazone Pantera s novým komfortním balíčkem Comfort Packet 1 a inovativním systémem vedení ramen. Již ve standardu je možné automatické zastavení plnění při sání. Podmínkou je mít ovládací terminál TwinTerminal 3.0 na boku stroje. Balíček umožní i automatické čištění, které lze ovládat na dálku přímo z kabiny. Ramena je nově možné vybavit systémem vedení ramen ContourControl a systémem aktivního tlumení vibrací v horizontálním směru SwingStop až do záběru 40 m. Ramena se též rychleji skládají.

Pro řadu nesených rozmetadel hnojiv ZA-M vyvinula společnost Amazone řídicí systém EasySet, se kterým lze ovládat dynamické dávkování z kabiny traktoru.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.