AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nové sběrací vozy Strautmann Magnon CFS 8 s kompaktními rozměry

Zveřejněno: 29. 9. 2022

Společnost Strautmann rozšířila nabídku sběracích vozů o menší modely Strautmann MagnonCFS 8. Sběrací vozy mají kompaktní rozměry, osvědčený sběrač Flex-Load, řezací systém Exact-Cut a multifunkční čelo.

Strautmann rozšířil nabídku sběracích vozů o menší modely Strautmann MagnonCFS 8.

V segmentu sběracích vozů vyšší třídy je společnost Strautmann od veletrhu Agritechnica 2019 úspěšně zastoupena na trhu s modelem Strautmann Magnon CFS. Aby bylo možné využít předností vyšší třídy i ve středních velikostech, byla nyní vyvinuta menší řada Strautmann MagnonCFS 8. Se třemi typy Strautmann Magnon CFS 8-370, 8-410 a 8-450 s ložným objemem 36 až 44 m³ oslovuje výrobce především zemědělské podniky a poskytovatele služeb, kteří si zakládají na kompaktních rozměrech.

Řada Strautmann Magnon CFS 8 je vybavena 2,25 m širokým sběračem Flex-Load. Sběrač je poháněn mechanicky pomocí řetězu. Volitelně je k dispozici široký kopírovací váleček za sběračem, který zajišťuje optimální kopírování půdy na vlhkém nebo nerovném terénu. Díky dodatečnému válci CFS je poloha sběracího ústrojí velmi rovná. Zajištěn je také tok plodiny a maximální výkon při sběru píce v širokém rozsahu sklizňových podmínek. Integrovaný rotor má celkovou šířku 2 100 mm. Integrované šneky, každý o šířce 250 mm na vnější straně rotoru, zajišťují spolehlivé shrnování materiálu z širokého sběrače k prstům. Sběrací vůz je vybaven řezací jednotkou se 44 noži s teoretickou délkou řezanky 35 mm.

Řada Strautmann MagnonCFS 8 je vybavena 2,25 metrů širokým sběračem Flex-Load. Sběrač disponuje plastovými prsty.
Řada Strautmann MagnonCFS 8 je vybavena 2,25 metrů širokým sběračem Flex-Load. Sběrač disponuje plastovými prsty.

I řada sběracích vozů Strautmann Magnon CFS 8 disponuje multifunkčním čelem, které při sběru píce zajišťuje její optimální stlačení. Když je ložná plocha vozu naplněna, čelo se automaticky vyklopí dopředu. Tím se zvětší ložný objem o 4,5 m³. Podlaha vozu je široká 2,25 m a je ocelová. Řetězový dopravník je integrován do podlahy.

Řada sběracích vozů Strautmann Magnon CFS 8 disponuje multifunkčním čelem, které při sběru píce zajišťuje její optimální stlačení.
Řada sběracích vozů Strautmann Magnon CFS 8 disponuje multifunkčním čelem, které při sběru píce zajišťuje její optimální stlačení.

Dva menší typy Strautmann Magnon CFS 8-370 a 8-410 jsou standardně vybaveny tandemovým podvozkem Boogie. Vozy je možné obout do pneumatik až do rozměru 800/45 R 26,5. Pro dokonalý jízdní komfort a maximální stabilitu v zatáčkách a na svazích je k dispozici hydraulický tandemový podvozek. Tento podvozek je volitelný pro Strautmann Magnon CFS 8-370 a 8-410 a standardní pro Strautmann Magnon CFS 8-450. Tento podvozek lze vybavit pneumatikami až do rozměru 800/45 R 30,5. Pro Strautmann Magnon CFS 8-450 je k dispozici také podvozek Tridem s elektronickým nuceným řízením a zvedací nápravou.

Řetězový dopravník je integrován do podlahy sběracího vozu Strautmann MagnonCFS 8.
Řetězový dopravník je integrován do podlahy sběracího vozu Strautmann MagnonCFS 8.

Do standardní výbavy sběracích vozů Strautmann MagnonCFS 8 patří ISOBUS ovládání a mnoho automatických funkcí. Pokud není k dispozici traktor podporující ISOBUS, lze dodat 5,7palcový ovládací terminál.