TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nové traktory Steyr byly představeny

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Když firma Steyr přijala nové emisní předpisy, využila to jako příležitost přepracovat celou sérii Profi a Profi CVT. Na první pohled si okamžitě všimnete nového designu. Design byl převzat od největší série Terrus CVT, která byla představena loni na podzim na veletrhu Agritechnica 2015.

Steyr

Série Profi se rozrostla. Celkově je nyní k dispozici 14 modelů v novém kabátě. Nejmenší model je osazen čtyřválcovým motorem a největší šestiválcovým motorem. Kromě klidnější jízdy po silnici, se zlepšila trakce na poli. Konstruktérům se podařilo udržet u traktorů malý poloměr otáčení. 

Nové traktory Profi dostaly do vínku více výkonu. Všechny modely Profi jsou vybaveny novými motory Ecotech. Tato řada zahrnuje nominální rozsah výkonu 116 až 145 koní - 1500-1900 ot/min. Steyr PowerPlus nabídne až 34 koní rezervního výkonu. Zpracování výfukových plynů má na starosti technologie Hi-ESCR bez filtrů pevných částic.

V kabině nových traktorů můžeme nalézt nastavitelné odpružení kabiny, klimatizaci, HiFi-Stereo, Bluetooth, hands-free, elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, 16 LED světel a sedadla ve třech verzích + možnost výběru (tkanina nebo kůže).

Profi a Profi CVT modely nabízejí systém Easy Tronic II, pomocí kterého mohou být uloženy do paměti nejrůznější pracovní postupy. Data do tohoto systému se nastavují pomocí monitoru S-Tech 700. Povolovat a zakazovat funkce lze jednoduše pomocí tlačítka na loketní opěrce Multicontroller. Modely Profi a Profi CVT lze osadit navigačním systémem S-Tech a S-Guide.

Steyr představil dvě nové série: Multi - od 100 do 120 koní a Profi od 115 do 145 koní.

Autor: Milan Jedlička
Foto: v

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.